Visoko

PU Visoko: Bilten aktivnosti za 04.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 04.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 04.12.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo krađe ( član 286 KZ FBIH).

2.Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3.Na području PS Visoko dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 48 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, četiri lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršeno je 10

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close