Visoko

PU Visoko: 5 krivičnih djela i 24 prekršajna naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 08.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 08.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je pet krivičnih djela i to : posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge ( član 239. KZ FBIH), krađa ( član 286. KZ FBIH), Teška krađa( član 287. KZ F BiH), nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava ( član 371. KZ FBIH) i posebni slučajevi krivotvorenja ( član 374. KZ FBIH ).

2.Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira prosjačenjem na ulici.

3.Na području PS Visoko navedenog dana nije dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 43 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 24 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close