Visoko

PU Visoko: 13 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 16.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 16.02.2018. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3. Prijavljene su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

4. Policijski službenici kontrolisali su 34 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene su tri intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također, u dane vikenda vršit će se kontrola vozača motornih vozila koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO

                                                            

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close