Prvi u regionu: Bios otvara fabriku za proizvodnju sistema za navodnjavanje

Opća zadruga Bios postala je regionalni lider u zadrugarstvu. Prošlu godinu okončali su otvaranjem farme za tov pilića u Srebrenici, površine 4.000 kvadratnih metara sa kapacitetom od 70.000 pilića u jednom turnusu. Investicija od 1,2 miliona KM je uspješno završena, no to nije sve.

Ova investicija je samo podstrek u daljem razvoju, tako da za ovu godinu planiraju pokretanje fabrike za proizvodnju sistema za navodnjavanje.

Nermin Kadrić, direktor Biosa u intervjuu za magazinplus.eu najavio je da se radi o jednoj od najnovijih tehnologija koja postoji u svijetu, a koja kao repromaterijal uglavnom koristi plastični otpad koji se melje i koristi  u poljoprivrednoj proizvodnji.

“Fabrika će svakako dati napredak našoj firmi i okolini jer se radi o prvoj fabrici u okruženju, i mi ćemo biti prvi sa tim proizvodom na ovim područjima što nam daje za pravo da se pojavimo i kao konkurentni isporučioci te opreme. Do sada smo svi uvozili tu opremu iz Italije, Grčke, Turske i Izraela, a do kraja prvog kvartala 2014. godine Bios je pokreće u BiH”, potvdio je Kadrić.

Inače, u proteklih par godina Opća zadruga BIOS bilježi odlične rezultate i izlazak na međunarodno tržište. Već ima montirane plastenike u Crnoj Gori, na Kosovu i u Turskoj. U BiH Zadruga ima montirane svoje plastenike u preko 60 opština, a u fazi je dobivanja međunarodnih certifikata u segmentu kvaliteta proizvodnje.

 

ekapija.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close