logo
bios

Prva sjednica UO SS OSI ZDK

Objavljeno prije 3 mjeseca . u sub, dec 7th, 2019

SJEDNICA UO SS OSI ZDK

Nakon Izborne Skupštine SS OSI ZDK održanje 06.06.2019. godine kada je za predsjednika saveza izabran Senad Goralija iz Visokog i nakon izvršavanja obaveza i aktivnosti, u skladu sa Kalendarom takmičenja i Planom rada, u Visokom je 06. decembra 2019. godine održana i Prva sjednica Upravnog odbora Saveza. 

Pored članova UO iz Tešnja ( Sabahudin Mahmutović- dopredsjednik kantonalnog Saveza) , Maglaja (Fuad Vrgovčević- dopredsjednik općinskog saveza) , Zenice (Amir Kamerić) , Kaknja (Hajrudin Zekić) , Breze (Ibrahim Hasanspahić) , Vareša (Ešref Pajt) i Olova (Avdo Mašić) , dok je opravdano odsutan bio član iz Zavidovića (Mujo Parić) , sastanku je prisustvovao i Predsjednik NO Saveza Avdija Višča. 
Sjednicom je predsjedavao predsjednik saveza ZDK Senad Goralija koji u kraćim crtama izvijesti prisutne o aktivnostima rada sa finansijskim pokazateljima za period juni-decembar 2019. godine uz pohvalu resornim ministarstvima Vlade ZDK koji su blagovremeno i u cijelosti doznačili predviđeni iznos sredstava za rad Saveza. 
Na sastanku je , a shodno Planu rada Federalnog Saveza izvršen izbor kandidata za najuspješnije u sportu za osobe sa invaliditetom (OSI) i prijedlozi će biti dostavljeni žiriju u blagovremenom roku, gdje se iskreno nadamo da određen broj naših takmićara će i biti proglašen najuspješnijim na nivou Federacije BiH u sportu za OSI. 
Nakon isteka mandata selektora kantonalnih reprezentacija izvršeno je izbor ili ponovni izbor novih selektora, te određene općine/gradovi za održavanje kantonalnih takmičenja u narednoj godini, a isti će termine dobiti po usvajanju Kalendara takmičenja SS FBiH.
Razmatran je i usvojen Plan rada i Finansijski plan za 2020. godinu, te donesene i potvrđene i Odluke koje su bitne za rad i djelovanje Saveza u narednom periodu. 
Po završetku sastanka druženje je nastavljeno u ugodnoj atmosferi i razmjeni iskustava , te idejama o potrebi nabavke i određene količine sportske opreme. 

PRESS 
SS OSI ZDK

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh