Ostali sportoviSport

Prva sjednica UO SS OSI ZDK

SJEDNICA UO SS OSI ZDK

Nakon Izborne Skupštine SS OSI ZDK održanje 06.06.2019. godine kada je za predsjednika saveza izabran Senad Goralija iz Visokog i nakon izvršavanja obaveza i aktivnosti, u skladu sa Kalendarom takmičenja i Planom rada, u Visokom je 06. decembra 2019. godine održana i Prva sjednica Upravnog odbora Saveza. 

Pored članova UO iz Tešnja ( Sabahudin Mahmutović- dopredsjednik kantonalnog Saveza) , Maglaja (Fuad Vrgovčević- dopredsjednik općinskog saveza) , Zenice (Amir Kamerić) , Kaknja (Hajrudin Zekić) , Breze (Ibrahim Hasanspahić) , Vareša (Ešref Pajt) i Olova (Avdo Mašić) , dok je opravdano odsutan bio član iz Zavidovića (Mujo Parić) , sastanku je prisustvovao i Predsjednik NO Saveza Avdija Višča. 
Sjednicom je predsjedavao predsjednik saveza ZDK Senad Goralija koji u kraćim crtama izvijesti prisutne o aktivnostima rada sa finansijskim pokazateljima za period juni-decembar 2019. godine uz pohvalu resornim ministarstvima Vlade ZDK koji su blagovremeno i u cijelosti doznačili predviđeni iznos sredstava za rad Saveza. 
Na sastanku je , a shodno Planu rada Federalnog Saveza izvršen izbor kandidata za najuspješnije u sportu za osobe sa invaliditetom (OSI) i prijedlozi će biti dostavljeni žiriju u blagovremenom roku, gdje se iskreno nadamo da određen broj naših takmićara će i biti proglašen najuspješnijim na nivou Federacije BiH u sportu za OSI. 
Nakon isteka mandata selektora kantonalnih reprezentacija izvršeno je izbor ili ponovni izbor novih selektora, te određene općine/gradovi za održavanje kantonalnih takmičenja u narednoj godini, a isti će termine dobiti po usvajanju Kalendara takmičenja SS FBiH.
Razmatran je i usvojen Plan rada i Finansijski plan za 2020. godinu, te donesene i potvrđene i Odluke koje su bitne za rad i djelovanje Saveza u narednom periodu. 
Po završetku sastanka druženje je nastavljeno u ugodnoj atmosferi i razmjeni iskustava , te idejama o potrebi nabavke i određene količine sportske opreme. 

PRESS 
SS OSI ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close