Provjerite koji ste znak u arapskom horoskopu

Provjerite šta odlikuje vaš znak u ovom jedinstvenom arapskom horoskopu.

Arapi vjeruju da svaki čovjek ima osobine nekog oružja.

Ovaj horoskop nastao je još u davnim vremenima, rasprostranjen je u arapskim zamljama, a u Evropu je stigao negdje oko 15. vijeka. Jednostavan je i zanimljiv.

Datum vašeg rođenja je:

Između 23. avgusta i 22. septembra – (1 poen)

Između 21. marta i 20. aprila – (2 poena)

Između 21. juna i 22. jula – (3 poena)

Između 23. oktobra i 21. novembra – (4 poena)

Između 21. maja i 20. juna – (5 poena)

Između 21. aprila i 20. maja – (6 poena)

Između 20. februara i 20. marta – (7 poena)

Između 23. septembra i 22. oktobra – (8 poena)

Između 23. jula i 22. avgusta – (9 poena)

Između 29. decembra i 20. januara – (10 poena)

Između 21. januara i 19. februara – (11 poena)

Između 22. novembra i 21. decembra – (12 poena) 2.

U trenutku vašeg rođenja, vaše rodno mjesto je imalo:

Manje od 500 stanovnika – (1 poen)

Između 500 i 2.000 stanovnika – (2 poena)

Od 2 hiljade do 5 hiljada stanovnika – (3 poena)

Od 5 hiljada do 15 hiljada stanovnika – (4 poena)

Od 15 hiljada do 50 hiljada stanovnika – (5 poena)

Od 50 hiljada do 100 hiljada stanovnika – (6 poena)

Od 100 hiljada do 200 hiljada stanovnika – (7 poena)

Od 200 hiljada do 350 hiljada stanovnika – (8 poena)

Od 350 hiljada do 500 hiljada stanovnika – (9 poena)

Od 500 hiljada do 600 hiljada stanovnika – (10 poena)

Od 600 hiljada do 700 hiljada stanovnika – (11 poena)

Preko 700 hiljada stanovnika- (12 poena) 3.

Kada ste se rodili, vaši roditelji su bili (uzima se zanimanje oca):

Bez zanimanja, sezonski radnici, nezapošljeni – (1 poen)

Nekvalifikovani radnici, zemljoradnici – (2 poena)

Kvalifikovani radnici, trgovci, zanatlije, srednje medicinsko osoblje – (3 poena)

Prosvjetni radnici, ljekari i vaspitači – (4 poena)

Vojna lica, vojni službenici – (5 poena)

Administrativni službenici svih vrsta – (6 poena)

Novinari, pisci, pjesnici – (7 poena)

Niži rukovodioci u bankama, privredi, trgovini, saobraćaju – (8 poena)

Političari, diplomate, advokati, sudije, arhitekte, inženjeri – (9 poena)

Umjetnici, slikari, glumci, vajari, primjenjeni umjetnici – (10 poena)

Visoki rukovodioci, direktori preduzeća – (11 poena)

Poznate ličnosti: nauka, politika, umjetnost, sport, estrada – (12 poena)

Saberite brojeve i podijelite zbir sa tri, pa ćete u donjoj koloni naći broj pod kojim je vaše oružje.

Recimo: rođeni ste 28. jula (9 poena), u mjestu koje ima od 50 do 100 hiljada stanovnika (6 poena), a otac vam je bio niži rukovodilac (8 bodova). Znači, kad saberete 9+6+8=23

U slučaju da broj koji dobijete, kao u ovom slučaju, nije djeljiv sa 3, tada ćete odabrati najbliži broj koji je djeljiv sa tri, u ovom slučaju je to 24. Tako na kraju dobijamo: 24:3=8

ORUŽJA SU:

1) NOŽ

2) KAMA

3) PEROREZ

4) ARAPSKI MAČ

5) BUZDOVAN

6) TOPUZ

7) SJEKIRA

8) LANAC

9) SABLJA

10) KOPLJE

11) PRAĆKA

12) STRIJELA

NOŽ (1) – Drijevno oružje i oruđe koje se od davnina koristi u različite svrhe: od napada i odbrane do svakodnevne upotrebe u kuhinji. Osoba rođena u ovom znaku je nepredvidiva, ćudljiva, često veoma lijena, divlja, nezavisna, ravnodušna prema disciplini i vezama koje mnogo obećavaju, voli da dominira i da odlučuje sama. Sigurna u sebe i sopstvenu pamet, ne prihvata konvencionalnosti i šeme u ponašanju. Mišljanja drugih je ostavljaju ravnodušnom. U ljubavi ne prihvata kompromise, sklona je scenama, jer često ima slabe nerve. Važno je da nađe osobu koja sve to podnosi, pa će doći do sloge. Slaže se samo sa osobama u znakovima: topuz, lanac, strijela i praćka. Sa ostalima se ne slaže dobro, a posebno loše veze ima sa rođenima u znaku peroreza, arapskog mača i sablje.

KAMA (2) – Staro, veoma surovo oružje. Osoba rođena u ovom znaku je ponosita i vjerna. Iako ponekad umije burno da reaguje, u suštini je simpatična. Često je omiljena u društvu. Obdarena je velikom vitalnošću, odličnim zdravljem i neuništivom energijom. Veoma je hrabra i odlično se snalazi u opasnim situacijama i provokacijama. U ljubavi je romantična, umije i želi mnogo da pruži. Ali, nikada ne podnosi nevjerstvo i ako joj to voljena osoba učini, njihovoj vezi je kraj, bez obzira koliko nevolje to može da joj donese. Dobro se slaže sa rođenima u znaku lanca, strijele, topuza i koplja.

PEROREZ (3) – Još jedno kućno oruđe koje može da bude veoma opasno ako je u ruci lošeg čoveka. Osoba rođena u ovom znaku je disciplinovana, veliki je radnik i dugo razmišlja prije nego što se za nešto odluči. Ne voli nagle promjene, ima svoje ustaljene navike kojih se teško odriče, a kada je na to primorana vrlo joj teško pada. Ima svoj stil života, urednost, pedanteriju, zdrav život i naklonost ka sportu, koga se ne odriče ni u braku, pa je često smatraju egoistom. To je pogrešno, jer ona nije egoista, već samo voli svoje navike. U ljubavi je vjerna, solidna i ne zahtijeva mnogo. Ali, ako nađe osobu koja joj je potpuno suprotna što se navika tiče, dolazi do užasnog nesklada. Zbog toga mora pažljivo da odabere partnera. Dobro se slaže sa: kopljem, praćkom i strijelom, a loše sa sabljom, mačem i lancem.

ARAPSKI MAČ (4) – Ovo je opasno staro oružje za napad, ali i za odbranu. Osoba rođena u ovom znaku je avanturističkog duha, agresivna, nervozna, često i pomalo surova, voli rizik i pustolovinu. Ima neki svoj moral i norme kojih se pridržava, a mišljenje drugih je ne zanima. Kada nešto želi da postigne ona je i beskrupulozna, za nju često važi poslovica: ‘Cilj opravdava sredstvo’. U ljubavi zna šta hoće i koga hoće. A kada nekoga odabere, sigurno će biti s njim, ma kako to nemoguće izgledalo. Ljubav je mijenja, sa voljenom osobom je nježna, spremna na žrtve i sve joj dozvoljava. Ali, da bi tako bilo, ta osoba treba da je rođena u nekom od sljedećih znakova: strijela, buzdovan, topuz, praćka. Nikakva sloga ne postoji sa nožem, perorezom i lancem.

BUZDOVAN (5) – Srednjovjekovno oružje, koje se danas može vidjeti samo u muzejima. Osoba rođena u ovom znaku dobro se snalazi u svakoj situaciji, umije da zapovijeda, ali i da prihvata tuđe zapovijesti, dobar je prijatelj i osoba na koju se može računati u neprilikama. Radoznala je i hrabra, voli putovanja i iznenadne neobične doživljaje. U ljubavi je nestalna, voli flertove, ne voli da se vezuje i sve njene veze su površne. Više cijeni prijateljstvo nego ljubav. Dobro se slaže sa svim znakovima, osim strijele, praćke i topuza.

TOPUZ (6) – Ovo je takođe srednjovjekovno oružje, ali se ono teško može danas naći i u muzejima. Osoba rođena u ovom znaku je sva u skrivenim vrlinama, koje je teško odmah primjetiti. Može da izgleda lijena, a u stvari je veoma metodična u poslu i ono čega se prihvati ne radi površno. Veoma je mudra ali je njena inteligencija mirna. Ćutljiva je, pa zbog toga djeluje usporeno, a vrlo je efikasna kada se nečega prihvati. U ljubavi je idealan partner, jer ne zahtijeva mnogo i voli staložen porodičan život. Ne voli svađe i scene, voli prirodu i šetnje, romantične situacije. Dobro se slaže sa svima, ali malo teže sa lancem, praćkom i buzdovanom.

SJEKIRA (7) – Potrebna je kao oruđe, a neprihvatljiva kao oružje. Osoba rođena u ovom znaku ima ogromnu žeđ za znanjem i gvozdenu volju. Oni koji se posvete istraživačkim poduhvatima bilo koje vrste, postižu fantastične uspjehe u svojoj struci. Hrabri i ambiciozni ne znaju za prepreke. Međutim, kao ljudi su veoma mirni, to su idealisti koji sanjaju o svijetu bez ratova i žele jednakost među ljudima. U ljubavi pruža, ali i traži jednostavnost, sitne pažnje i nježnosti. To može da nađe samo sa rođenima u znaku lanca i praćke. Veoma loše veze su sa nožem, sabljom i arapskim mačem.

LANAC (8) – Srednjovekovno oružje, korišćeno u rjeđim prilikama. Osoba rođena u ovom znaku je efikasni diplomata, koji voli blagostanje, lijepe stvari, poznate osobe i talentovani je ljubavnik. Osoba ovog znaka umije da zavede ljude i da ih nagovori, može da bude dobar vođa. Ako vidite nekog muškarca da pravi sto gluposti zbog neke žene, znajte da je u devedeset posto slučajeva žena iz ovog znaka. Jako je veliki diplomata i naizgled se slaže sa svima, a prikriva sa kime se ne slaže. Ipak joj se ne preporučuje veza sa topuzom i buzdovanom.

SABLJA (9) – Iako je paradno oružje, može da bude vrlo opasno. Osoba rođena u ovom znaku je predisponirana da komanduje, jer posjeduje prirodni autoritet, osjećanje za organizaciju i zadovoljstvo da vlada. Snob je i voli da dominira u mondenskom društvu, ne voli usamljenost, već voli bučna mjesta. U braku je dobra majka-otac. Požrtvovana je za porodicu, i teži da joj pruži sve najbolje. U ljubavi voli originalnost, vatrene izjave i mnogo kavaljerstva koje zahtijeva, ali i pruža. Dobro se slaže sa strijelom i kopljem, a loše sa nožem, sjekirom, buzdovanom i topuzom.

KOPLJE (10) – Zove se još i ‘helebarda’, starinsko, srednjovjekovno oružje koje su nosili plemići. Osoba rođena u ovom znaku je intelektualne prirode, lucidna i fizički privlačna. Ima bogatu maštu, lijepo govori, dobro se snalazi u svakoj prilici i u svakom društvu. Odličan je psiholog. Mana joj je što se osjeća nadmoćno, pa mnogo traži od života i razočarava se kad ne dostigne (ne)moguće ciljeve. U ljubavi zahtijeva da je obožavana, a ako nije tako, razočarava se zauvijek. Ne voli flertove. Može dobro da se složi sa perorezom i kamom, a loše sa praćkom. Prema ostalim znakovima je ravnodušna.

PRAĆKA (11) – Jedno od najstarijih oružja, koje danas postoji samo kao igračka. Osoba rođena u ovom znaku je kreativni idealista, inteligentna, ali često pada u depresiju. Događa se da sumnja u sebe i svoje snage, potrebna joj je pomoć u nevoljama iz kojih ne umije sama da se izvuče. Često je boem sa raspjevanom dušom, voli lutanja i ne prija joj sigurnost. U ljubavi je krajnje romantična, voli strasno ali ne samo jednom, jer je zaljubljive prirode. Dobro se slaže sa strijelom, arapskim mačem i sjekirom, a loše sa sabljom i kopljem.

STRIJELA (12) – Nekada ubojito oružje, a danas se koristi u sportskoj disciplini. Osoba rođena u ovom znaku ima snažno izraženu ličnost, blistav intelekt ili snažan talenat, koji ide čak do genijalnosti. Nema praktičan duh i može da se dogodi da je materijalno izrabljuju loši ljudi, a da ona to ne primjećuje. Sve ljubavne veze su joj pretežno burne, jer ljubav shvata na neki svoj specifičan način. Dobro se slaže sa kopljem, lancem i sjekirom, a loše sa nožem i perorezom.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close