Provala u trgovačku radnju “Suad” u Dobrinju

U toku noći 18./19.01.2013. godine, u mjestu Dobrinje, općina Visoko, izvršena je provalna krađa u trgovačku radnju „Suad“, vlasništvo B.S., iz koje je otuđena određena količina raznih prehrambenih i drugih artikala (konzerve, suhomesnati proizvodi, alkoholna pića, cigarete).

Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko došli su do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela mogla dovesti tri lica iz Kaknja. U službenim prostorijama je nad navedenim licima zavedena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do određenih saznanja o otuđenim predmetima. Na osnovu tih saznanja, policijski službenici su pronašli dio otuđenih predmeta u kući koju koristi jedno od osumnjičenih lica, te kod lica M.N. iz Kaknja, kojem je dio otuđenih predmeta prodat od strane osumnjičenih lica.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

V.A., rođenog 1990. godine, B.S., rođenog 1979. godine, i M.E, rođenog 1982. godine, sva lica iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close