NogometSport

Prosinečki: Protiv Turske možda ćemo odmoriti neke igrače

Okupljanjem u Sarajevu danas su počele pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske.

Selektor Robert Prosinečki je na pres-konferenciji izjavio da su igrači došli raspoloženi na pripreme, te da nema ozbiljnije povrijeđenih.

Kada je u pitanju prijateljski meč s Turskom, Prosinečki ističe da će u tom susretu moći da izvrši šest izmjena, što će, kako kaže, i učiniti kako bi što većem broju igrača dao šansu.

– Za dva dana putujemo u Tursku gdje igramo 11. oktobra. Moći ćemo koristiti šest izmjena tako da će svih šest igrača ući s klupe, što je 17 igrača koji će moći igrati protiv Turske. Sigurno ćemo raditi neke promjene, možda ćemo neke igrače odmoriti koji su više igrali. Nažalost, neki neće moći igrati zbog ograničenog broja izmjena – kazao je Prosinečki.

Zbog povrede Ermina Bičakčića selektor je odlučio pozvati igrača Arsenala Seada Kolašinca koji se također nedavno vratio na teren nakon povrede.

– Prvo smo Seada htjeli ostaviti tamo pošto je dugo bio povrijeđen, da bude sa svojom ekipom i da dođe u formu, da dođe do prvih 11. Odigrao je jednu utakmicu u Ligi Evrope i pozvali smo ga umjesto Bičakčića koji je ponovo zadobio povredu i nije mogao doći – istaknuo je Prosinečki.

Dodaje da u Tursku odlaze s ciljem da odigraju takmičarsku utakmicu.

– Nećemo miijenjati sistem igre, s takvim sistemom želimo 15. oktobra dočekati Sjevernu Irsku. Oni prvo igraju s Austrijom i taj rezultat će biti važan kakvi će doći u Sarajevo. Mi ćemo analizirati stvari koje nisu bile najbolje u Belfastu, probati kao protiv Austrije da budemo kompaktni, svi za jednog i takva BiH može igrati protiv svakoga – zaključio je selektor.

Nogometaši BiH 11. oktobra u Rizeu igraju prijateljski meč s Tursko, dok četiri dana kasnije u Sarajevu dočekuju selekciju Sjeverne Irske.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close