Pronađeni izvršioci razbojništva i drskih krađa u Visokom

Dana 15.01.2015. godine, oko 13,50 sati, u ulici Burića, općina Visoko, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad jednim malodobnim licem, od kojeg je tom prilikom, uz prijetnju pištoljem, otuđen mobilni telefon marke „Samsung Galaxy Note N 7000“, te 5 KM.

Radeći na rasvjetljavanju naznačenog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko su došli do informacija da bi se u vezu sa izvršenjem istog mogla dovesti malodobna lica R.M., rođeno 2000. godine, i H.Đ., rođeno 1999. godine, oba iz Visokog. Policijski službenici su dana 17.01.2015. godine, u mjestu Ljetovik, općina Visoko, pronašli navedena lica i ista lišili slobode. Prilikom pregleda lica R.M., kod istog je pronađen pištolj, tzv. plašljivac, koji je odgovarao opisu pištolja koji je korišten tokom razbojništva. U službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad Visoko, osumnjičena lica su ispitana na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela, kojom prilikom se došlo do informacije da su otuđeni mobitel prodali licu D.A. iz Ljetovika, za određeni iznos novca. Službenici policije su pronašli navedeno lice sa kojim je obavljen razgovor, te je od istog oduzet otuđeni mobitel.

Daljom kriminalističkom obradom nad licima R.M. i H.Đ. došlo se do informacija da su navedena lica, na području Visokog, izvršila još tri krivična djela:
– dana 07.08.2014. godine, u naselju Luke, na štetu H.S., kojom prilikom su od iste oteli torbu u kojoj se nalazila manja količina sitnog novca, lijekovi i lični dokumenti;
– dana 19.12.2014. godine, u ulici Aleja šehida, na štetu N.B., kojom prilikom je od iste oteta torba u kojoj se nalazio novčanik sa ličnim dokumentima, mobitelom i novcem; i
– dana 20.12.2014. godine, ispred Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“, na štetu T-Z.A., kojom prilikom je od iste otet novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama, aparatom za mjerenje pritiska i novcem.

Takođe, kriminalističkom obradom nad navedenim licima došlo se do informacije da su u izvršenju nekih od navedenih krivičnih djela, sa istima učestvovalo i lice P.A. iz Visokog, te lice H.M., rođeno 1995. godine, koje ima prijavljenu adresu stanovanja na području Mostara. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na pronalasku navedenih lica i lišavanja slobode istih.

Nakon dokumentovanja naznačenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela razbojništvo i teške krađe.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close