Visoko

Promocija knjige “Tihi vrisak”, mlade visočke umjetnice Ajle Čaušević

Sinoć je u prepunoj sali Kulturnog centra “Altindag” održana promocija knjige “Tihi vrisak” mlade Visočanke Ajle Čaušević. Riječ je o drugoj knjizi ove mlade visočke umjetnice, koja govori o ljudima koji trče za nebitinim stvarima, a iza sebe ostavljaju one bitne, ali i o svima nama koji živimo u modernom dobu.

Promotorice knjige su bile psihoterapeutkinja Nermina Vehabović-Rudež i Mr.sci. Meldina Ugarak, koje su iz svog ugla predstavile Ajlu i njenu knjigu.

U svom obračanju prisutnim, Ajla je rekla: “Prije svega želim da se zahvalim što ste večeras svojim dolaskom uveličali promociju moje knjige. Prošle godine u ovoj istoj sali sam imala promociju prve knjige “Misli, svijet i 21. vijek”, a evo godinu dana poslije objavljujem i drugu knjigu pod nazivom “Tihi vrisak”.

Knjiga “Tihi vrisak” je starija sestra koja govori ono što prva knjiga nije uspjela reči.

Ovo je knjiga o modernom dobu i svima nama koji se nalazimo u njemu. Danas nam je nažalost zavist postala uzrok mržnje, a korist uzrok ljubavi, volimo ljude radi interesa, a mrzimo ih radi njihovog uspjeha. Kao da smo zaboravili da smo prolazni na ovom svijetu, žiivot je postao trkaza novcem i materijalnim stvarima. Zaboravili smo ono najbitnije, empatiju, ljubav, prijateljstvo, humanost, zaboravili smo na sve pozitivne osobine. Najbolje i najveće stvari možemo ostvariti samo zajedno. Knjiga je namijenjena svima, a ja bih voljela da je prije svega pročitaju osnovci, koji tek formiraju svoje stavove.

Završit ću svoj govor sa citatom Ane Frank: ‘Ljudi ti mogu reći da začepiš, ali to te ne spriječava u tome da imaš vlastito mišljenje.’
Hvala vam još jednom na vašem dolasku, hvala mojim roditeljima koji su mi najveća podrška i hvala mojim divnim sponzorima koji su omogućili ovu divnu noć.”

Ajlinu knjiga se mogla kupiti po magičnoj cijeni od 5KM.

Visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close