Promocija knjige aforizama „Osmijeh ljubavi“

Promocija knjige aforizama „Osmijeh ljubavi

Softić Džemala- Džeka

Prostorije bivše ambulante u D. Moštru  bile su premale da prime sve zainteresovane za promociju  7. po redu knjige aforizama poznatog književnika ,  novinara i humaniste  Softić Džemala – Džeka iz Bilalovca , Kiseljak.

Posebnu draž ovoj promociji dali su posjetioci mlađe životne dobi  koji su pomno slušali i upijali umne pouke iz citiranih aforizama i spoznajući da u svakodnevnom životu koristimo dosta ovakvih izraza i ne osvrčući se na zbilju i dubinu poruka u istim.

Jedan od posjetilaca bio je i gospodin Hasib Mušinbegović koji je pri završetku promocije  knjigom „Osmijeh ljubavi“ počasti desetoro djece odlikaša,  u osnovnoj školi  sa po jednom knjigom.

O autoru i njegovom djelu možda najbolje kazuju ovi autorski radovi:

„ Bogat sam onoliko koliko sam dobrih djela uradio“, „Sit sam onoliko koliko sam gladnih nahranio“ , Sretan sam onoliko koliko sam osoba usrećio“, „Veseo sam onoliko koliko sam se tuđem veselju veselio“….

Ruku na srce, malo je danas knjiga u kojima se može naći ovoliko mudrih, lijepih i ljekovitih riječi. Čestitke autoru! – u  recenziji između ostalog  reče Mustafa Smajlović.


Foto i tekst

Senad Goralija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close