Visoko

Projekt “Zajedno za bolje sutra”

INFORMACIJA

Dana 29.01.2019. godine u službenimprostorijama PU II u Visokom održan je radni sastanak na kojem su prisustvovaliNačelnik PU II Fahrudin Pušina, Komandir PS Visoko Elvedin Fišek, Komandir PSKakanj Vahidin Topalović, Komandir PS Breza Mensur Halilović i predstavnicivjerskih zajednica, radi dogovora oko sprovođenje projekta “Zajedno za bolje sutra”.  

Cilj sprovođenja projekta jeste da učenici osnovnih i srednjihškola prepoznaju obilke ponašanja koji predstavljaju maloljetničkoprestupništvo, prekršaje i krivična djela i da prepoznaju važnost građanskogaktivizma kao odgovornost svake osobe u zajednici u kojoj žive. Takođe,roditeljima će se prezentovati problemi sa kojima se susreću policijski službeniciu radu sa maloljetnim licima, odnosno sa učenicima osnovnih i srednjih škola,te je cilj upoznati ih sa sankcijama i odgovornostima koje snose kao roditeljii da prepoznaju devijantno i asocijalno ponašanje kod svog djeteta kako bi navrijeme mogli poduzeti određene mjere u odgoju. 

Predstavnici vjerskih zajednica prihvatili su partnerstvo urealizaciji projekta, na način da će u okviru svojih redovnih vjerskihaktivnosti educirati mlade i roditelje o društveno neprihvatljivim ponašanjima.

Početak realizacija projetka “Zajedno za bolje sutra” uškolama planiran je od 11. februara 2019. godine.   

                                                                                                            NAČELNIK PU II

   GLAVNI INSPEKTOR

                                                                                                                Fahrudin Pušina

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close