Projakt „UnoLearn“ – Razmjena znanja putem interneta

Dragi naši, odlučili smo da  pokrenemo projekt pod nazivom „UnoLearn“ čiji je cilj razmjena znanja putem interneta, te rješavanje problema iz predmeta Matematike, Informatike i Fizike. Ideja za ovaj projekt je došla od tri učenika Gimnazije „Visoko“ u Visokom. Web stranicu smo otvorili i ubrzo dostigli 50-ak pregleda. Zbog toga smo nastavili raditi dalje. Također smo uspjeli stupiti u kontakt sa mnogim stranicama sličnim našoj i ljudima koji već odavno uspješno podučavaju učenike putem interneta.

Naš projekt je dobio podršku i od strane profesora informatike Adina Begića, ali i od ostalih profesora naše škole. Odlučili smo da projekt pomjerimo za stepenicu više i uključimo što više učenika iz različitih škola. Trenutni tim UnoLearna čine učenici drugih i trećih razreda Gimnazije „Visoko“. Naš cilj jeste da vam pomognemo u rješavanju problema iz već spomenutih predmeta. Također, pored raznih zadataka postavili smo lekcije i dodatna pojašnjenja kako bismo unaprijedili i dodatno obogatili znanje naših posjetilaca. Pored učenja web stranica nudi i zanimljivosti iz oblasti nauke, tehnike te razne savjete kako unaprijediti načine učenja. Vaša pitanja, zadatke koje ne možete sami riješiti ili lekcije iz kojih želite dodatna pojašnjenja možete slati na naš email [email protected] ili postavljati direktno na našoj web stranici putem foruma. Postavili smo sebi cilj da vam sa nama put do znanja bude lagan i zabavan.

Na našoj stranici radimo videotutorijale iz Informatike, a uskoro bismo trebali početi snimati videoinstrukcije za Matematiku i Fiziku. Trenutno smo u procesu nabavke dodatne opreme za snimanje videomaterijala.

Stranica još uvijek zahtijeva doradu i dopunu te ovim putem pozivamo sve zainteresovane učenike kao i profesore koji žele sudjelovati u ovom projektu da nam se jave na e-mail adresu. Također pozivamo sve koji nam žele pomoći i donirati sredstva za nabavku dodatne opreme da nam se jave.

Tim UnoLearn

Kontakt informacije: [email protected]
Ahmed: [email protected]
Anesa: [email protected]
Kanita: [email protected]
Link naše stranice:  http://www.unolearn.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close