Program aktivnosti reprezentativaca BiH u Sarajevu: Prvi trening 16. maja u Hrasnici

Pripreme fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercgovine za historijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, počinju okupljanjem koje je zakazano 15. maja u Sarajevu, a dan kasnije u jutarnjim satima (10 sati) zmajevi će odraditi i prvi trening.Prema prvobitnom planu, za kojeg je naglašeno da je podložan promjenama, naglašeno je da će izabranici selektora Safeta Sušića sve treninge odraditi na stadionu Famosa u Hrasnici i to od 10 sati u jutarnjim, odnosno 17 u popodnevnim terminima. Istina, postoji mogućnost da ponekad umjesto Hrasnice presele i na Grbavicu.

Ukupno, planirano je da naši reprezentativci odrade 16 treninga i jednu utakmicu i to protiv mlade reprezentacije koja je zakazana za 22. maj u 17.30 sati u Gradačcu.

Naši reprezentativci imat će i dva slobodna dana i to u ponedjeljak (19. maja), odnosno petak (23. maja), kada će biti obavezni samo da se pojave na obaveznom ručku koji je planiran za 12.30 sati.

Uz aktivnosti na terenu, Sušićevi izabranici imat će i dvije humanitarne aktivnosti. U nedjelju (18. maja) od 15 do 17 sati u hotelu Terme učestvovat će u projektu Darivanje koštane srži, a šest dana kasnije i u akciji koju će zajedno organizovato UNICEF i N/FSBiH.

Bh. reprezentativci Sarajevo će napustiti 27. maja u 12.30 sati kada će sa Aerodroma Sarajevo čarter letom odletjeti za Frankfurt odakle će nastaviti put prema SAD-u odnosno St. Louisu gdje će 30. maja igrati prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close