Proglašeni najuspješniji alternativci u 2012.

Proglašenjem najboljih fitoterapeuta, biljnih preparata, pčelara, bioenergičara, kristaloterapeuta, duhovnih iscjelitelja, vidovnjaka, astrologa i parapsihologa, danas (03. april) su u Zlatnom salonu hotela “Radon plaza” uručene zlatne, srebrne i bronzane plakete za pedesetak “Aurinih” laureata kao i specijalne nagrade “Sadik Sadiković” i “Humano srce”.

Najuspješniji pčelari su Sulejman Alijagić, Samir Baralija i Rajko Radivojac. U kategoriji fitoterapeuta priznanja su uručena: Senki Mušanović, Branislavi Mrčarici, Esadu Veliću, Marčeli Barišić i Osmanu Krnjiću. Nagradu “Sadik Sadiković” za dostignuća u oblasti fitoterapije i razvoja firoprograma dobila je Branislava Mrčarica. Ovo posebno priznanje dobio je i pčelar Sulejman Alijagić za medno-biljni program Beeherba.

Najznačajnija priznanja kao kruna dosadašnjeg rada u obliku zlatnih plaketa i priznanja “Alternativac 2012.” pripala su informoterapeutkinji i fitoterapeutkinji Branislavi Rakonjac, doktoru alternativne medicine Ahmedu Sraboviću, Džemili Kulović i Fatimi Kovačić.

Ovo je deseta godina kako magazin “Aura” organizira izbor najuspješnijih alternativaca u BiH. Prema riječima Ekrema Milića, urednika magazina, “Aura” je danas jedan od pet od najtiražnijih magazina u BiH i lider na balkanskim prostorima u oblasti alternativne medicine. I u današnjim turbulentnim vremenima sačuvala je tradiciju i ostala vjerna svojim ciljevima u borbi za afirmaciju alternativne bh. scene u oblasti zdravlja, kulture življenja i humanosti.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close