Proglašeni najbolji u SBK/KSB u 2012. godini

U prepunom travničkom Centru za kulturu u odličnoj organizaciji Sportskog Saveza SBK , održana je jubilarna 10 manifestacija „Izbor sportiste SBK 2012.
“Titulu najboljih sportista ponijeli su Ivona Baškarad (STK Bugojno) i Adnan Adilović (KK Travnik). Sportski savez SBK/KSB je ovom prilikom proglasio najbolje u 18 kategorija, uručena su priznanja sportskim radnicima, dobitnicima bronzanih, srebrnih i zlatnih plaketa, a uručene su i dvije nagrade za životno djelo. Uručena su i dva posebna priznanja: Larisi Cerić, osvajačici Evropskog prvenstva za senirke U-23, za postignute vrhunske rezulate u 2012. godini i Ambasadi Američkih država u Sarajevu za razvoj demokratije i ravopravnosti spolova.
Priznanje u ime Ambasade Američkih država primio je Direktor ureda za odnose sa javnošću gospodin Thomas Mese. Nagrada publike pripala je nogometašici Tatjani Stanić (ŽNK Mladost), novinar godine je Edhem Ekmeščić.
NK Travnik je dobio nagradu povodom 90 godina postojanja a ŠK Travnik povodom 65. rođendana.

NAGRADE:

1. Najuspješniji sportista SBK/KSB u 2012. godini je karatista Adnan Adilović ( Karate klub „Travnik“), član Karate reprezentacije BiH sa kojom je osvojio 3. mjesto na Evropskom prvenstvu i 3. mjesto na Mediteranskom prvenstvu.

2. Najbolja sportistkinja SBK/KSB u 2012. godini je stonoteniserka Ivona Baškarad (STK „ Bugojno „ ) koja je kao članica reprezentacije BiH osvojila 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu a sa klubom osvojila Kup BiH, te igra Premijer ligu BiH.

3. Najuspješniji u kategoriji juniora SBK/KSB u 2012. godini je šahista Dejan Marjanović (ŠK „Vitez“ ) koji je osvojio 2. mjesto na Evropskom prvenstvu u rapid i blic šahu.

4. Najbolja juniorka SBK/KSB u 2012. godini je karatistkinja Vesna Gugić (Karate klub „ Vitez „), državna prvakinja.

5. Najbolji kadet SBK/KSB u 2012. godini je šahista Tarik Ekmeščić (ŠK „ Travnik“ ), član reprezentacije BiH do 14 godina koja je podijelila 4. mjesto na Evropskom prvenstvu u rapid i blic šahu.

6. Najbolja kadetkinja SBK/KSB u 2012. godini je judistkinja Sabina Bašić (JK“ Travnik“ ) koja je osvojila 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu .

7. Najperspektivniji mladi sportista uzrasta do 14 godina SBK/KSB u 2012. godini je karatista Nedim Bektaš (Karate klub „ Mladost„ Vitez) koji je osvojio 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu.

8. Najperspektivnija mlada sportašica uzrasta do 14 godina SBK/KSB u 2012. godini je karatistkinja Amina Tahirović (Karate klub „Travnik„) koja je osvojila 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu.

9. Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem SBK/KSB u 2012. godini je Ohran Nihad, pobjedik KUP-a BiH u šahu.

10. Najuspješniji trener SBK/KSB u 2012. godini je Aldin Adilović (Karate klub „Mladost„) čiji takmičari su osvojili brojne nagrade, a najbolje je zlato na državnom prvenstvu.

11. Najuspješniji veteran SBK/KSB u 2012. godini je teniser Ismir Brkić (TK „Travnik„) koji je držani prvak u kategoriji veterana.

12. Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji SBK/KSB u 2012. godini je Motocross klub „ Vitez“ čiji članovi su prvaci BiH.

13. Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji SBK/KSB u 2012. godini je STK „ Bugojno“ , koja je osvojila Kup BiH.

14. Najuspješnija muška juniorska ekipa SBK/KSB u 2012. godini je juniorska ekipa NK „ Travnik“ koja je osvojila Kup SBK/KSB i član je Premijer nogometne lige BiH.

15. Najuspješnija ženska juniorska ekipa SBK/KSB u 2012. godini je STK „ Bugojno „koja je osvojila juniorsko prvenstvo BiH .

16. Najuspješnija muška kadetska ekipa SBK/KSB u 2012. godini je Ragbi klub „Vitez„ koji su kadetski prvaci BiH.

17. Najbolja ženska kadetska ekipa SBK/KSB u 2012. godini je ŽNK „Mladost„ Nević Polje koja je viceprvak BiH u kadetskoj konkurenciji.

18. Najuspješnija ekipa u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem SBK/KSB u 2012. godini je KSO „Iskra„ Bugojno, koja je osvojila 1. mjesto u Federalnoj ligi sjedeće odbojke i plasirala se u Premijer ligu BiH.

POSEBNA PRIZNANJA/NAGRADE:

“Nagradu za životno djelo za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta„:

1. Ismet Baltić, posthumno
2. Alojz Renić

Plakete Sportskog saveza SBK/KSB

Zdravko Fišer: Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Omer Tabaković: Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Bučan Habib :Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Avdo Zlotrg : Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
NK „Travnik„: Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
ŠK „Travnik„ : Zlatna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Adnan Arnautović : Srebrena plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Enes Krajišnik: Srebrena plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;
Ivo Bajo: Bronzana plaketa Sportskog saveza SBK/KSB;

Priznanje: “Sportski radnik godine”:

Ivan Jurinović;
Boško Barišić ;
Kico Abduselam;
Ivo Martić ;
Dževad Brčić;
Sanja Renić;

Priznanje: “Sportski novinar godine”:

Edhem Ekmeščić

Priznanja sportistima i organizacijama

Arnes Zahirović , Karate klub „Mladost„ Vitez za postignuti vrhunski rezultat u 2012. godini (2 bronzane medalje BP u karateu);
Hurem Adnan, Karate klub „Mladost„ Vitez za postignuti vrhunski rezultat u 2012. godini (2 bronzane medalje na BP u karateu );
Branimir Dinjaški – posebno priznanje, super policajac za 2012. godinu i mnoga druga sportska priznanja
Amina Adilović, Karate klub „Mladost„ za postignute rezultate u karate sportu u 2012. godini;
Nasul Mešinović, JK „Travnik„ Travnik , za postignute vrhunske rezultate u 2012. godini osvojeno 3. mjesto na BP u judo;
Muhamed Šumar, za postignute vrhunske rezultate u 2012. godini osvojeno 3. mesto na BP u karateu
Tarik Abdibegović, TK „KWON„ Donji Vakuf za postignute vrhunske rezultate u 2012. godini svojeno 3. mjesto na BP u taekwondo
Šehić Adnan, STK „Vitez„ – postignuti zapaženi rezultati na seniorskom evropskom i svjetskom prvenstvu;
Alma Ramić, STK „Vitez„ ,koja je osvojila 2. mjesto na Evropskom turniru koje je organizovano u okviru Specijalne olimpijade.

Posebna priznanja:

a) Larisi Cerić za postignute rezultate u 2012. godini
b) Ambasadi Sjedinjenjih američkih država u Sarajevu za razvoj demokratije i ravnopravnosti spolova

Zahvalnice Sportskog saveza SBK/KSB:

a) Općini Travnik domaćinu „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2012. godinu„
b) Glazbenoj školi „Jakov Gotova„ na pomoći u organizaciji „Izbora najboljeg sportiste Kantona„

www.magazinplus.eu – Sportski savez SBK/KSB

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close