Prof. dr. Damir Marjanović: Završite fakultet!

DAMIR MARJANOVIĆ DAO PODRŠKU STUDENTU NEDŽADU RIBIĆU

Završite fakultet! Neće biti veće satisfakcije kada oni, zbog kojih ste i napisali ove redove, budu primorani da Vas zovu kolegom

Prof. dr. Damir Marjanović, naučni savjetnik u Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu i bivši ministar, dao je podršku na svom Facebook profilu tuzlanskom studentu Nedžadu Ribiću, koji je odlučio napusiti Mašinski fakltet u Tuzli, iako mu je ostao samo još jedan ispit. Marjanovićev status prenosimo u cjelosti

 

– Nadam se da mi mladi kolega Ribić neće zamjeriti što sam slobodan da mu dajem savjet, iako ga osobno ne poznajem. No, poziv i obaveza profesora mi jednostavno ne dozvoljavaju da sa srčanim mladim osobama sa jasno izgrađenim stavom (a ovim obraćanjem se kolega Ribić svrstao u tu kategoriju) ne podijelim svoje mišljenje zasnovano dobrim dijelom i na osobnom iskustvu.

ribic

 

Da skratim, kolega Ribiću, nemojte odustati!!! Završite fakultet (svejedno da li u Tuzli ili na nekoj drugoj instituciji)! Ne dajte da Vas u tome sprijječe ljudi koji su zalutali u profesorske vode. Baš zbog njih, ako ni zbog čeg drugog, diplomirajte, magistrirajte i postanite profesor, i to onakav kakav se treba biti, onakav kakvi jesu svi ovi profesori koje ste izdvojili i kojima ste se zahvalili.

 

Ma postanite bolji i od njih. Vidjet ćete da neće biti veće nagrade nego kada te dobre ljude budete zvali kolegama, niti veće satisfakcije kada oni, zbog kojih ste i napisali ove redove, budu primorani da Vas zovu kolegom. Vjerujte, dobar je to osjećaj! Uradite to zbog sebe, ali i zbog budućih studenata kojima ćete predavati! Sretno! cc Nedžad Ribić – napisao je profesor Damir Marjanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close