Visoko

Prodajni humanitarni bazar “ Jedan karanfil – jedan hljeb za ženu Palestine”.

Ovom prilikom obavještavamo naše sugrađane i sugrađanke ,aktivistkinje, članove drugih udruženja, privrednike , formalne i neformalne grupe građana, da će ispred pošte u Visokom , tačnije u ul. Čaršijska br. 75 i Tabhanska ( raskrsnica) u organizaciji UŽ “Mozaik”Visoko i UG “Aktiv žena Donje Moštre” uz podršku Gradske uprave Visoko i JKP Gradska groblja Visoko biti održan prodajni humanitarni bazara pod nazivom “ Jedan karanfil – jedan hljeb za ženu Palestine”.

Bazar se organizuje u suradnji sa Udruženjem Žene za žene International i Mrežom žena za ruralni razvoj , povodom obilježavanja 8.marta – Međunarodnog dana žena 04.03.2024. god u period od 10:00 – 14:00h. Pozivamo sve naše sugrađane koje žele donirati kolače,pite ili neki svoj ručni rad za prodaju na bazaru da se do 02.03.2024 prijaveputem vibera na brojeve : 062/204 -505- Ismeta ili 062/586-786- Medina, kako bismo kvalitetno i blagovremenog mogle izvršiti pripreme za prodajni bazar.

Na bazaru će se prodavati kolači, peciva , pite ali i ručni radovi koje su uradile vrijedne ruke žena i djece.

Prikupljeni novac s bazara će se uplatiti na račun Udruženja Žene za žene International koji će se proslijediti na direktni račun organizacije WEFAQ za djecu i žene Palestine.

Bujrum,.dođite i podržite vašim prilogom ovu akciju i pošaljimo poruku iz našeg grada da smo srcem,djelima i dovom/molitvom uz narod Palestine.

Predsjednica UG “Aktiv žena Donje Moštre” Medina Omanović

Predsjednica UŽ” Mozaik” Visoko Ismeta Salihspahić

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close