ProCredit banke regiona doniraju 550.000 eura za BiH i Srbiju

ProCredit banke Bugarske, Kosova, Makedonije i Albanije, kao i Procredit banke u Bosni i Hercegovini i Srbiji, odlučile su osnovati poseban fond i donirati 550.000 eura za pomoć ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Sredstva će biti usmjerena kroz inicijativu „Komšija za komšiju“ organizovanu od svih šest banaka.
ProCredit banke u Bosni i Hercegovini i Srbiji će distribuirati donirana sredstva u formi humanitarne pomoći koja obuhvata medicinska i higijenska sredstva, te prateću opremu i specijalizovana vozila za ugrožena područja.
– Nadamo se da će pomoć u što kraćem roku stići do ugroženih područja. ProCredit banka u BiH će sredstva u vidu interventne, ali i dugoročne pomoći, kao što su specijalizovana vozila, uputiti na područja najviše stradalih općina, i to prioritetno u Doboj, Bijeljinu, Maglaj, Šamac, Odžak i Orašje. U toku je dostavljanje prvih kontigenata pomoći. Namjera nam je primarno se usmjeriti na nedostatke u medicinskim potrepštinama. Zahvaljujemo sestrinskim bankama, našim dobrim komšijama, na razumijevanju za potrebe ljudi u ovoj situaciji, te na brzoj i efikasnoj reakciji – izjavio je Edin Hrnjica, u ime Uprave ProCredit Bank u BiH.
indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close