Hrvatska Vlada pomaže BiH i Srbiju sa po 100.000 eura

Hrvatska Vlada danas je jednoglasno na prijedlog ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić donijela odluku da se Bosni i Hercegovini i Srbiji pruži humanitarna pomoć od po 100.000 eura. Ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić danas je izjavila kako Ministarstvo vanjskih i europskih poslova svake godine raspolaže određenim sredstvima koja su rezervirana za humanitarnu pomoć u katastrofama u inozemstvu.
„Do sada smo pomagali, primjerice, izbjeglice iz Sirije i Turskoj u zbrinjavanju izbjeglica iz Sirije, Jordanu, dakle, u više različitih situacija. Ta sredstva mogu se koristiti isključivo za humanitarnu pomoć u inozemstvu“, izjavila je ministrica Pusić i dodala:
„U ovom trenutku imamo kriznu humanitarnu situaciju u neposrednom inozemstvu, kod naša dva susjeda, BiH i Srbije. Predlažemo da ovom odlukom Vlada zaključi da se u iznosima od po 100.000 eura pomogne humanitarno BiH i Srbiji, u ovim ljudski teškim situacijama.“
Prijedlog ministrice Pusić jednoglasno je usvojen i sredstva će uskoro biti upućena kao humanitarni prilog Hrvatske susjednim zemljama koje su pogođene poplavama.

AA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close