Priznanje Internacionalne lige humanista reprezentaciji BiH i S. Sušiću

Internacionalna liga humanista – liga za mir i svjetsko jedinstvo donijela je odluku o dodjeli Zlatne povelje sporta i kulture mira «Juan Antonio Samaranch» Nogometnoj/fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i selektoru Safetu Sušiću.

Ovo priznanje se dodjeljuje u okviru dugoročnog projekta ILH «Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja» i na temelju Svečane izjave kojom je Juan Antonio Samaranch (2007., u Barceloni) dao Internacionalnoj ligi humanista ovlasti da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokracije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH.

Nogometna/fudbalska reprezentacija BiH i selektor Safet Sušić dobili su ovu Povelju u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve ono što je Reprezentacija u proteklom periodu učinila za Bosnu i Hercegovinu, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu.
Kao najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu, oni su iskazali najveće vrijednosti BiH i svima nama pružili nadu za ljepšom budućnosti, čime su dali neprocjenjiv doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini kao zemlji u kojoj ona ima sjedište.

Svečana ceremonija uručenja priznanja i prateće odluke o dodjeli će biti upriličeni u Sarajevu, 10. oktobra, 2013. godine.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close