-TopSLIDEPolitikaVisokoZDK

Priznanja za Dan civilne zaštite u ZDK

Svečanom sjednicom i dodjelom zahvalnica privrednim društvima, institucijama, organizacijama te pojedincima za doprinos u jačanju sistema zaštite i spašavanja ljudskih života i imovine u protekle dvije godine, Uprava Civilne zaštite Zeničko- dobojskog kantona obilježila je danas 1. mart, svoj i Svjetski dan Civilne zaštite.

– Još se oporavljamo od poplava i klizišta iz 2014. godine, nastojimo stvoriti uslove za koliko- toliko normalan život na ugroženim područjima, ali primarna zadaća nam je konstantno obučavanje, uvježbavanje, opremanje i osposobljavanje svih struktura civilne zaštite kako bi,u slučaju novih katastrofa, bili još spremniji. Preventiva se ne odnosi samo na nas, nego na sve u sistemu vlasti u ovom kantonu i trebalo bi ostaviti više prostora za ulaganje sredstava i u ovaj segment rada, kazao je Džavid Aličić, direktor Uprave ciivilne zaštite.

I komandant kantonalnog štaba civilne zaštite,resorni ministar Fahrudin Brkić je naglasio kako preventiva nema alternativu,da treba jačati koordinaciju svih subjekata, opremati spasilačke službe.

– Moramo imati spremne i obučene ljude, a ne mrtve spiskove na papiru, naglasio je Brkić.
________________

U okviru obilježavanja 1.marta – Svjetskog dana civilne zaštite, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona dodijelila je zahvalnice i priznanja privrednim društvima, institucijama, organizacijama, te pojedincima za doprinos u jačanju sistema zaštite i spašavanja ljudskih života i imovine u protekle dvije godine.

Priznanja su dobili: Šemsudin Ahmić i Denis Mostić, članovi Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko, Emir Balić iz Službe za spasavanje sa visina Općine Zavidovići, Vatrogasno društvo Zavidovići, Esed Hadžiabdić iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Olovo, Dževdet Sarajlić, pripadnik Profesionalne vatrogasne jedinice Olovo, Muhamed Suljić i Haris Ibrahimagić, zaposlenici Gradske uprave Zenica, zatim Radio Antena Tešanj, Medžlis Islamske zajednice Doboj, te Mujo Avdić, Amer Tarabar, Selver Aličić i Anel Krličević iz Doboj Juga.

(S.G. – rtvze.ba – Fena )

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close