Privrednici iz Burse danas posjetili visočke privrednike

Grupa od 18 privrednika iz Burse danas je upriličila posjetu općini Visko, tačnije visočkim privrednicima. Posjeta je realizovana u organizaciji BIGMEV-a, Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

“Naša namjera i zadaća jeste da obezbijedimo partenere iz Visokog, koji mogu razgovarti o biznisu, sa turskim privrednicima. Ovo je prilika da se međusobno upoznaju biznismeni iz Burse i Visokog i sagledaju sve aspekte saradnje, koja se može razvijati u narednom periodu. Optimizam može biti veliki, ali mi trebamo biti realni, jer se ozbiljne stvari ne dešavaju preko noći”, kazao je jedan od Visočkih privrednika, gospdin Džemal Čabarvdić.

U svojstvu domaćina danas je bio i gospodin Selmo Cikotić, koji je inače predstavnik BIGMEV-a.

„BIGMEV saradnju između BiH i Turske vidi kao saradnju koja ima jako veliki potencijal, ali u ovom trenutku vrlo nizak stepen realizacije. Vrlo je bitno razviti međusobno dobro poznavanje i dobro povjerenje. Ne mislimo da će se saradnja uspostaviti jednom posjetom, nakon koje će krenuti veliki, brzi i laki projekti, ali cijenimo da ova grupa od 18 biznismena iz Burse, koja je upriličila posjetu Visokom, predstavlja snažnu i konkretnu kariku saradnje između Turske i BiH u cjelini. Očekujem da će ova posjeta biti praćena narednim aktivnostima“, istakao je gospodin Cikotić.

BIGMEV su osnovali turski i bosanski biznismeni, akademski radnici, državni službenici i ostali stručnjaci, a osnovna mu je funkcija jačanje odnosa. Cilj je ojačati odnose između dvije zemlje u okviru prijateljstva i u ovoj ekspanziji predstaviti BiH kao zemlju sa mnogim mogućnostima i prilikama turskim poslovnim ljudima.
radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close