Privedeni Đ.D. iz Ilijaša i B.M. iz Breze zbog sumnje razbojništva

Dana 26.01.2013. godine, u 21,15 sati, u Brezi, u mjestu Banjevac, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad radnikom prodavnice „M&T“, tako što je izvršilac ovog krivičnog djela maskiran ušao u navedenu prodavnicu, te uz prijetnju upotrebom vatrenog oružja-pištolja, iz kase otuđio određenu količinu novca, te 5 telefonskih kartica za dopunu i mobilni telefon, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, policijski službenici su poduzeli operativne mjere i radnje na otkrivanju izvršioca istog, te su došli do saznanja da se sa mjesta događaja, u navedeno vrijeme, udaljilo vozilo passat. Iste večeri, u 21,30 sati, u mjestu Borovi, općina Breza, policijski službenici su zaustavili putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka A16-K-314, kojim je upravljao B.M. iz mjesta Župča, općina Breza. S obzirom da navedeno lice prolazi kroz kaznene i operativne evidencije Policijske stanice Breza, kao lice sklono vršenju krivičnih djela, isti je ispitan u svojstvu osumnjičenog. Tom prilikom, došlo se do saznanja o još jednom licu koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o licu Đ.D. iz Ilijaša. U saradnji sa službenicima Policijske stanice Ilijaš, dana 29.01.2013. godine, lice Đ.D. je lišeno slobode i u službenim prostorijama Policijske stanice Breza nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Na osnovu poduzetih operativnih mjera i radnji, izvršenih uviđajnih radnji te prikupljanih saznanja, informacija i obavještenja, utvrđeno je da je izvršilac krivičnog djela razbojništva lice Đ.D., koje, po izvršenju krivičnog djela, ulazi u vozilo passat, te se zajedno sa licem B.M. koje je upravljalo navedenim vozilom, a u skladu sa prethodnim dogovorom, udaljava sa lica mjesta. Isti se vozilom upućuju u pravcu naselja Gornja Breza, gdje lice Đ.D. izlazi iz vozila noseći sa sobom otuđeni novac i druge predmete.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 30.01.2013. godine, od strane Policijske stanice Breza, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

–          Đ.D., rođenog 1990. godine, iz Ilijaša,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH, te protiv lica:

–          B.M., rođenog 1988. godine, iz Breze,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289., a u vezi sa članom 33. „Pomaganje“ Krivičnog zakona FBiH.

Prijavljena lica su zajedno sa izvještajem predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close