Pripremite sa za kišu i niže temperature!

Nestabilno vrijeme, koje već nekoliko dana prevladava u BiH, nastavit će se i ove sedmice, kada će temperature pasti za čak 12 stepeni Celzijusovih.

(Buka)

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) navode da će u ovoj sedmici biti osjetno hladnije vrijeme s temperaturama blizu nule.

“Sutra će biti sunčano i toplo vrijeme s maksimalnom dnevnom temperaturom od 24 stepena Celzijusova, dok će uveče doći do naoblačenja, koje će u toku noći donijeti kišu”, kazala je Milica Đorđević, dežurni sinopstičar u RHMZ-u.

Prema njenim riječima, u utorak će biti kiše i zahlađenja, gdje će temperature u odnosu na ponedjeljak biti niže za čak 12 stepeni.

“Uz zahlađenje, na planinama na istoku kiša prelazi u snijeg. Temperature će se kretati od nule na planinama, do 12 stepeni u nižim predjelima. U popodnevnim satima temperatura će još padati”, pojasnila je Đorđević, pišu Nezavisne novine.

Ona je istakla da će se zahlađenje nastaviti i u srijedu, kada će tokom dana biti hladno s pljuskovima, osim u Hercegovini, gdje se očekuje toplije vrijeme.

Prema najavama meteorologa, ovakvo vrijeme bi se moglo zadržati do kraja aprila, nakon čega bi trebalo da budu visoke temperature, koje su karakteristične za maj.

“Do kraja ovog mjeseca nas očekuje promjenjivo vrijeme, sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura biće 20 stepeni”, najavljuju meteorolozi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close