Pripreme ženske kadetske reprezentacije za kvalifikacije za EP

U Vogošći se okupila ženska „U-17“ reprezentacija i tako započela pripreme za turnir gupe 2 kvalifikacija za EP u kojoj se nalaze još selekcije Finske, Poljske, te domaćina turnira Estonije.

Naše kadetkinje su jučer odradile dva treninga na stadionu „Hakija Mršo“, a predstojećem turniru selektor Ilija Lucić je rekao: „Nalazimo se u teškoj grupi. Selekcije Finske i Poljske su po rejtingu bolje pozicionirane od nas, dok je Estonija domaćin ali to i ne mora da znači da su u prednosti. Mi imamo ogromnu želju i nastojaćemo da prođemo u narednu fazu. Vodilja nam je i muška juniorska selekcija koja je juče odigrala neriješeno sa Francuskom i plasirala se u Elitnu rundu. Nadam se da ćemo i mi napraviti dobar rezultat.“

I naše reprezentativke se nadaju pozitivnom rezultatu:

„Očekujem da se na turniru pokažemo u najboljem svjetlu. Želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji način i da se plasiramo u Elitni krug kvalifikacija. Sigurno je da ćemo se maksimalno zalagati da dođemo do pozitivnog rezultata. Atmosfera u ekipi je fantastična. Međusobno se slažemo, uvažavamo i željne smo uspjeha “, rekla je kapitenka Merjema Medić.

„Pred nama je kvalifikacioni turnir u Estoniji. Radimo kvalitetno na treninzima. Spremne smo i nadamo se da će se rad i trud isplatiti i da ćemo proći ovaj krug kvalifikacija“, istakla je Ana Bojanić.

Maja Tejić je izjavila: „Nadamo se najboljem. Želimo da se iz Estonije vratimo kao pobjednice. Sigurno da i druge ekipe imaju svoje ciljeve, ali smatram da možemo napraviti dobar rezultat.“

Naše kadetkinje će sutra ujutro odraditi još jedan trening, a naveče ih očekuje let za Istambul gdje će prenoćiti prije polaska u Talin.

Raspored utakmica bh reprezentacije

17. oktobar: BiH-Finska (14:00h)

19. oktobrar: Poljska-BiH (14:00h)

22. oktobar: BiH-Estonija (14:00h)

www.magazinplus.eu – NS BIH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close