Pripreme – 15 dana do spektakla “Prijatelji za mladost Visokog”

Održan je još jedan sastanak Organizacionog odbora povodom kulturno-sportske manifestacije koja će biti upriličena u srijedu 29. maja na Gradskom stadionu Luke – PRIJATELJI ZA MLADOST VISOKOG.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Pokrovitelj manifestacije je Općina Visoko, a organizatori su Sportski savez općine Visoko i NK Bosna Visoko.

Sama realizacija projekta postavljanja umjetne trave na pomoćni teren Gradskog stadiona Luke iznosi cca. 200.000,00 KM, a projekat je podijeljen u tri faze: kupovina umjetne trave u vrijednosti od cca. 90.000,00 KM, priprema podloge (zemljani radovi) u vrijednosti od cca. 55.000,00 KM i postavljanje umjetne trave i završni infrastrukturni radovi u vrijednosti od cca. 55.000,00 KM.

pape-hamo-nusret

“Organizacioni odbor se konstantno sastaje, mi smo i danas donijeli neke zaključke, odnosno proširili broj ljudi, animirali neke nove u iznalaženju sredstava a sve s namjerom da ovaj projekat što prije ugledao svjetlo dana. Broj ljudi uključen u ovu akciju je proširen, svi su danas dobili neke zadatke, uglavnom oni su finansijske prirode, a to je prikupiti kroz svoje privredne subjekte, svojim ličnim sredstvima što više novca prije ovog koncerta, uključit se u animiranje svojih prijatelja, svojih poznanika, kroz prodaju karata i sponzorisanje ovog projekta, s namjerom da što prije dođemo do konačnog cilja”, kazao nam je Faruk Ihtijarević.

Sportski savez Općine Visoko je izdao i dopis (poziv) svima, a posebno privrednim subjektima da uplatom sponzorstva učestvuju u ovom za općinu Visoko najznačajnijem sportskom projektu u poslijeratnom periodu.

sarajevo-bosna-99

Simbolično, sportsko-zabavni spektakl PRIJATELJI ZA MLADOST VISOKOG održat će se tačno 14 godina od historijske utakmice KUP-a Bosne i Hercegovine, kada su “žutoljubičasti” 29. maja 1999. godine na Koševu porazili FK Sarajevo.

Karte za ovaj događaj možete kupiti u Galeriji Kovo, a u narednim danima na još nekoliko punktova na području općine Visoko, a također i u Kaknju, Podlugovima, Ilijašu, Varešu i Kiseljaku.

prijatelji-za-mladost-visokog

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close