Prilikom pretresa u Zenici pronađena droga namijenjena za „uličnu prodaju“

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica kontinuirano poduzimaju mjere i radnje na suzbijanju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do saznanja da lice P.M. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 10.03.2014. godine, u ulici Odmut u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

– 26 paketića upakovanih u alu foliju, sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 118,05 grama;

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do određenih informacija koje će biti predmet provjera u radu operativnih službenika u narednom periodu.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica P.M., rođenog 1994. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close