Prijedor odnio bod iz Visokog, Čelik ubjedljiv protiv Studenata

Rukometaši Prijedora upsjeli su odnijeti bod sa gostovanja iz Visokog, remiziravši sa domaćom Bosnom rezultatom 27:27…

(scsport)

Bila je to dosta izjednačena utakmica u kojoj su sVisočani dominirali većim dijelom, ali gosti iz Prijedpra pokazali su se kao odličan protivnik i na kraju su imali predug napada za pobjedu, koju nisu uspjeli iskoristiti. Virjedi napomenuti i sramtono suđenje sudijskog para Hrstić i Šimić, a sve je to odobravao delegat utakmice, pravdajući su u nekim momentima da su suci neiskusni i da ne znaju svoj posao. Čudno.

Omanović, Imamagić i Buljina postigli su po četiri gola za Bosnu dok je Uničan postigao devet za goste.

Vogošća je nadigrala Konjuh u Živinicama sa 24:20, a sjajan je bio Geko sa osam golova, dok su Grujić i Ovčina dodali po pet. Kod domaćina Husić i Smajić su postigli po četiri.

Čelik nije imao problema sa sarajevskom Bosnom u Areni i izbranici Senada SKopljaka slavili su sa 44:26. Kadić i Bajramović postigli su po osam golova, dok je za Bosnu najviše dao Burnazović i to devet.

Izviđač je pregazio Slobodu u Tuzli, a skauti su slavili sa 42:27, kao i Derventa Krajinu, ali na domaćem terenu sa 18 razlike, konačan rezultat glasio je 39:21.

Maglaj je kao gost savladao Gračanicu sa 34:30, dok je Gradačac deklasirao Zrinjski sa 33:23. Igman je ostvario premijernu pobjedu u eliti savladavši Slogu sa 33:30.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close