“Prijatelji za mladost Visokog” – Ministar Ugarak na današnjem sastanku Organizacionog odbora

Još jedan u nizu sastanaka Organizacionog odbora manifestacije “Prijatelji za mladost Visokog” održan je danas u prostorijama NK Bosna Visoko.  Sastanku je prisustvovao i Džemil Ugarak, ministar privrede u Vladi ZDK.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Veliki broj privrednih subjekata i osiguravajućih društava već su dali finansijsku podršku projektu postavljanja umjetne podloge na pomoćni teren stadiona Luke. Potpisan je ugovor sa Vispakom kao generalnim sponzorom, a također i sa VGT Osiguranjem. Između ostalih, za sada su sponzori i JP BH Pošta, Visokogas doo Visoko, Galerija Kovo, MEGA-EM doo Visoko, Slobodna zona Visoko i Secom.

Bivši nogometaš visočke Bosne, član moskovskog CSKA, Elvir Rahimić je obećao dati lični doprinos ovom projektu.

Članovi Organizacionog odbora su optimistični i smatraju da mogu prikupiti novac za realizaciju projekta. Elvedin Hadžiahmetović je još jednom istakao da je ovo fantastična priča, da je prodaja karata odlična te da vlada veliki interes ne samo u Visokom nego i u susjednim općinama. Očekuje se oko 5.000 posjetilaca na zabavno-sportskom spektaklu.

organizacioni-odbor-prijatelji-za-mladost-visokog2

Za obezbjeđenje velikog koncerta bh. estradnih zvijezda bit će zadužen Securitas BH i to će biti donacija ove najveće grupacije agencija za privatnu zaštitu lica i imovine u Bosni i Hercegovini.

Ministar Ugarak je iskazao punu podršku ovom projektu, te je istakao da je uvijek zainteresiran za prave projekte i ideje. Obećao je da će predložiti Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK da finansijski podrži ovaj projekat, te je iskazao podršku i u ime svog privatnog preduzeća.

Na sastanku je razgovarano i o samom projektu i realizaciji, građevinskom i finansijkom dijelu te ostalim pojedinostima.

Organizacioni odbor će sutra u prostorijama Nogometnog saveza BiH održati sastanak sa čelnim ljudima Saveza i to će biti dodatni “vjetar u leđa” projektu koji je u interesu prije svega građanima i sportskim kolektivima općine Visoko.

prijatelji-za-mladost-visokog

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close