BiHPrivreda

Prevent proširio saradnju: Dainese je italijanski brend

Potpisivanjem ugovora sa italijanskim brendom Prevent proširio saradnju • Najavljena nova zapošljavanja

Potpisivanjem ugovora sa renomiranim italijanskim brendom Dainese, kompanija Prevent u Visokom je nastavila diversifikaciju proizvodno-prodajnog portfolija, te strateškog pozicioniranja i u segmentu non automotiva.

Značaj

– Saradnja sa Dainesom predstavlja još jedan korak u procesu širenja tržišta i zasigurno je značajan ne samo za Prevent nego i promociju potencijala BiH. Proizvodi koji su proizvedeni u pogonima Prevent Visoko sa oznakom Made in Bosnia and Herzegovina se distribuiraju širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike do Azije, kazao je za Oslobođenje Irhad Avdagić, rukovodilac ovog projekta.

Dainese je italijanski brend zaštitne odjeće za motociklizam i broj jedan u svijetu po prodaji motociklističkih kožnih odijela. Njihov prodajni portfolio se u posljednjim godinama širi i na prodaju ski-odijela, kaciga kao i drugog asortimana u segmentu motociklističke opreme.

– Dainese je još odranije tražio dugoročnog partnera za saradnju, ali samo one firme koje mogu ispoštovati njihove visoke zahtjeve po pitanju kvaliteta, količina i sigurnosti. S obzirom na postojeći “know how”, industrijsku kulturu i tradiciju kada je u pitanju tekstilna i kožarska industrija u BiH, posebno u Visokom, postojao je zajednički interes za jednu ovakvu saradnju, istakao je Avdagić, dodavši da je Prevent grupacija ovdje prepoznata kao industrijski brend koji posjeduje znanje i iskustvo u saradnji sa velikim svjetskim brendovima.

Kvalitet

Ovom novom proizvodnjom i saradnjom, na projektu je trenutno angažovano ukupno 90 uposlenika, a širenjem saradnje koja je najavljena od kupca planirano je i dodatno zapošljavanje.
– Prema trenutnim procjenama, do kraja godine bi na projektu trebalo raditi i do 200 uposlenika. Trenutno se proizvodi 2.200 komada motorbike kožnih odijela mjesečno u proizvodnom pogonu na lokaciji Goruša u Visokom. Zahvaljujući visokom kvalitetu i standardima, stvorena je dugoročna saradnja, kao i mogućnost za nove projekte sa ovim kupcem, te se u narednom periodu planira povećanje kapaciteta i uvođenje novih proizvoda, naglasio je Avdagić.

Prevent grupacija u BiH upošljava preko 13.000 uposlenika na 36 lokacija u svijetu, a djeluje na 15 lokacija u BiH i zapošljava 6.500 uposlenika.

Oslobođenje

(Članak je preveden i na engleski jezik: BiH merchandise for motorcyclists in Asia)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close