-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Preminula Marina Tucaković

TUŽNA VIJEST

Preminula Marina Tucaković

Marina Tucaković veliko je ime na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Autorica je nekih od najvećih hitova bivše Jugoslavije

Od 2018. vodila borbu s karcinomom

Marina Tucaković umrla je danas u 67.godini, nakon duže borbe s karcinomom, koji joj je dijagnostikovan 2018. godine, i od tada je vodila borbu protiv ove opake bolesti. Ovo je za portal Nova.rs potvrdio njen sin. 

Nažalost, njeno stanje se  dodatno pogoršalo nakon što se nedavno  zarazila koronavirusom. Tada je prebačena u bolinicu gdje je i preminula.

– Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala reagovala niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvijek stavljam na posljednje mjesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vijesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem dа se borim. Odlučila sam da slijedim sve preporuke ljekara i moj ključni savjet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Ljekare morate slušati – ispričala je  svojevremeno Marina.

Ona je prije 13 godina doživjela veliku tragediju kada je umro njen sin Miloš Radulović. Marina je pronašla sinovo tijelo u porodičnoj  kući u centru Beograda. Priznala je da nikad nije željela saznati rezultate obdukcije.

Marina Tucaković
  • Marina Tucaković, FOTO: ARHIVA

– Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Prvog decembra je to bilo. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi. Ode vam dijete na ekskurziju pa se bojite kako će stići. Uvijek imate strah za osobe koje volite – rekla je Marina svojevremeno.

Dodala je da usprkos stalnoj brizi te kobne večeri nije imala nikakav loš predosjećaj.

– On je bio toliko veseo, toliko smo se smijali, nisam zaista mogla imati loš predosjećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova… I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala -ispričala je.

Opisala je kako je Miloš otišao spavati i više se nikad nije probudio, a kad ga je pronašla i pozvala hitnu pomoć, oni su mogli samo ustanoviti smrt.

Marina Tucaković veliko je ime na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Autorica je nekih od najvećih hitova bivše Jugoslavije, među kojima su “Protiv nas su svi”- Jadranka Stojaković, “Ti samo budi dovoljno daleko” – Generacija 5”, “Stakleni hotel” – “Divlje jagode”, “Dodirni mi kolena” -” Zana”, “Pile moje” – Lepa Brena,”Zora je” – Neda Ukraden i brojnih drugih.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close