PolitikaZDK

Premijer Galijašević traži energičnije postupanje inspekcije prema nelegalnim taksistima

Premijer Galijaševićtraži energičnije postupanje inspekcije prema nelegalnim taksistima

PremijerZeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević razgovarao je danas sapredstavnicima Udruženja taksista “Zenica-taxi” Zenica o aktuelnojproblematici nelegalnog taksi prijevoza u Zenici, a nakon mjera koje su uproteklom periodu poduzimale institucije Zeničko-dobojskog kantona.

“Trenutnostanje je puno bolje nego ranije i želimo da se održi ovaj nivo pritiska nanelegalne taksiste, sve dok ne dobijemo prave rezultate. Ovim putem sezahvaljujemo policiji, ali nismo zadovoljni radom inspekcije koja ne sprovodizakone u punom kapacitetu”, kazao je Sabahudin Bajramović, predsjednikudruženja “Zenica-taxi”.

PremijerGalijašević najavio je da će održati sastanak sa nadležnom kantonalnominspekcijom od koje će tražiti da budu energičniji u postupanju sa nelegalnimtaksistima.

“Mi smoprije nekoliko mjeseci donijeli odluke koje su praktično unaprijedile radudruženja taksista i taksi prijevoza i dogovorili da ćenova Vlada krenuti sa izradom novog Zakona o taksi prijevozu koji će bitikompilacija sarajevskog i tuzlanskog modela. Očekujem da ćemo u skorije vrijemeimati smanjen broj ilegalnih taksista, a s druge strane da ćemo unaprijedititaksi službu”, kazao je premijer ZDK.

PredstavniciUdruženja “Zenica-taxi” uručili su premijeru Galijaševiću zahvalnicuza uložene napore na unapređenju rada taksi službe i ovog udruženja.

Press službaZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close