-TopSLIDEBiHPolitika

Prekinuta sjednica Vijeća ministara BiH

SLAGANJA OKO NESLAGANJA: Prekinuta sjednica Vijeća ministara BiH

Kamen spoticanja opet je bilo imenovanje direktora SIPA-e Darka Ćuluma.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara prekinuo je sjednicu Vijeća ministara BiH, a navodno se nisu mogli usaglasiti oko dnevnog reda. 

Kamen spoticanja bio je opet imenovanje direktora SIPA-e Darka Ćuluma, ali i drugih tačaka. Podsjećamo, da su nedavno lideri SDA, HDZ i SNSD postigli dogvor oko imenovanja, ali očito nije sve do kraja usaglašeno. Tada su sva tri lidera kazala da će danas biti imenovani direktori SIPA-e, RAK-a, tačnije sve one pozicije koje su prošle procedure. No, ministri nisu mogli da usklade dnevni red. Najavljeno je obraćanje Tegeltije.

Na predloženom dnevnom redu su bila i Prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Odluka o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz Republike Srpske, davanje saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora JP NIO Službeni list Bosne i Hercegovine, Prijedlog za imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije zakomunikacije Bosne i Hercegovine, mišljenje sa konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika, direktora Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, a čiji je predlagač Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine.

Sl.B.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close