Predstavljen olimpijski tim BiH za Eyof u Utrechtu

Mladi bosanskohercegovački olimpijci od 13. do 21. jula učestvovat će na Evropskom ljetnom olimpijskom festivalu za mlade (EYOF) u holandskom Utrechtu.

Na sportskom festivalu u Holandiji Bosnu i Hercegovinu predstavljat će džudisti Harun Sadiković (JK Nippon), Aleksandra Samardžić (JK Leotar), Petar Zadro (JK Borsa) i Selma Ograšević (JK Lukavac). Trener reprezentacije je Arijana Jaha, a šef misije Samra Jurišić.

Na današnjem predstavljanju reprezentacije BiH u Sarajevu Jaha je kazala da se nada da će njen tim u Holandiji opravdati ukazano povjerenje i vratiti se s osvojenim medaljama. Ona vjeruje da je mali, ali odabrani bh. tim sposoban osvojiti najveća odličja, na što ukazuju rezultati iz prošle i ove godine.

– Sportisti koji će predstavljati BiH u dobroj su formi i mogu osvojiti medalje u Utrechtu. Sadiković je u 2012. bio peti borac Evrope, Samardžić je viceprvakinja Evrope u kadetskoj konkurenciji, Zadro je prošlogodišnji kadetski viceprvak Evrope, a ove godine je bio peti, dok je Ograšević ove godine bila sedma na evropskom kupu za kadetkinje u Zagrebu – kazala je Jaha.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH (OKBiH) Siniša Kisić naglasio je da je Komisija za vrhunski sport OKBiH za predstojeći EYOF imala nešto oštrije kriterije po pitanju odabira sportista, a sve u smislu postizanja boljih rezultata.

– Četvoro sportista odabrano je uz uvjerenje da će, uz trenera Arijanu Jahu, postići dobre rezultate. Odlučili smo se za manji broj sportista za koje vjerujemo da mogu osvojiti odličja – objasnio je Kisić.

Reprezentacija BiH otputovat će u Utrecht 12. jula, a povratak je planiran za 22. juli, dan nakon završetka EYOF-a.

Fena/TVSA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close