Pred nama nesvakidašnje topla jesen i zima

Iako je nakon ljeta teško vjerovati u dugoročne prognoze, prve su već objavljene…

Autor: BUKA/Blic

Prema prognozama Republičkoh hidrometeorološkog zavoda, zime skoro i da neće biti. Poslije kišovitog ljeta, pred nama su inenađujuće topla jesen i zima.

Miholjsko ljeto u oktobru

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.3ºC u odnosu na višegodišnji prosjek.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u proseku nižim za oko 0.2ºC u odnosu na višegodišnji prosjek.

Topliji i prosječno vlažan novembar

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.8ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Nema zime ni u decembru

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u proseku biti viša za oko 1.7ºC u odnosu na višegodišnji prosjek.

Nastavak blaže zime u januaru

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 1.4ºC u odnosu na višegodišnji prosjek.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close