Poziv za prijavu projekata: Grantovi Češke ambasade do 20.000 KM

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini obavještava da je 2. decembar 2013. krajnji rok za predavanje zahtjeva za podršku u okviru programa malih lokalnih projekata za 2014. godinu.

 

Odlukom Vlade Republike Češke, Bosna i Hercegovina je jedna od pet prioritetnih zemalja gdje će se usmjeriti razvojna saradnja Republike Češke u periodu 2010.-2017. godina.

Sastavni dio razvojne saradnje Republike Češke je i pružanje pomoći malim lokalnim projektima, koji se svake godine realiziraju kroz grantove Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini. Grantovi iznose otprilike 10.000-20.000 KM za jedan projekat i projekti moraju biti realizirani u toku godine u kojoj je grant isplaćen.

Zahtjevi koji budu ispunjavali uslove će biti proslijedjeni članovima komisije Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke, koji će u januaru 2014. godine izabrati otprilike 5-10 najboljih projektnih prijedloga.

Realizatori izabranih projektnih prijedloga će biti obaviješteni u februaru 2014. godine. Podnosioci zahtjeva koji nisu uspjeli će dobiti zvanično obavještenje pismenim putem.

Više informacija o načinu prijave i ostalim detaljima poziva potražite OVDJE.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close