Potpisano pet sporazuma BiH i Srbije

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić potpisali su Protokol o saradnji u traženju nestalih lica, između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije.

Nakon prve zajedničke sjednice danas u Sarajevu, Protokol o saradnji između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH na očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu potpisali su ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bošković Bogosavljević i ministar civilnih poslova u BiH Adil Osmanović.

Bogosavljevićeva i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH.

Šarović je sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom LJajićem potpisao i Memorandum o saradnji u oblasti izvoza i uvoza naoružanja, vojne opreme i robe dvostruke namjene između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Memorandum o razumijevanju između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH u oblasti telekomunikacija potpisali su Ljajić i ministar komunikacija i transporta u BiH Slavko Matanović.

avaz.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close