Potpisan trogodišnji ugovor između ASA-e i SFF-a

ASA grupacija i Sarajevo Film Festival potpisali su trogodišnji ugovor o saradnji, prije projekcije filma Philomena održanoj u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu.

„ASA grupacija podržava Sarajevo Film Festival još od njegovih početaka, a nastavak saradnje je logičan slijed i proizvod uzajamnog poštovanja i dugogodišnjeg partnerstva. Znamo šta Festival znači za naš grad ali i cijelu BiH, i zbog toga kroz ovaj projekat želimo dati skromni doprinos zajednici u kojoj živimo i djelujemo, rekao je Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA grupacije tokom svog obraćanja prisutnima na projekciji filma.
Ove godine Sarajevo Film Festival obilježava svoju 20. godišnjicu. Ovaj bitan jubilej ali i svi prethodni i budući Festivali se ne mogu realizovati bez podrške privatnog sektora.
„Dugi niz godina ASA grupacija je jedan od najvećih partnera i praktično najveći domaći partner Sarajevo Film Festivala, što znači da je to kompanija koja na najbolji način prepoznaje značaj, ne samo Festivala, nego i kulture uopšte. Bez takvih partnera Festival se ne bi mogao organizovati“, kazao je između ostalog u obraćanju direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.
Nakon zvanične objave nastavka saradnje pristutni su uživali u filmskom ostvarenju Philomena, Stephena Frearsa, koji je bio nominovan u četiri kategorije za nagradu Oscar. Philomena je emotivna priča nadahnuta istinitim događajima, obojena tragedijom i komedijom, o dvoje vrlo različitih ljudi, koji pokušavajući doći do istine koja se krije iza priče koja je čak pola stoljeća bila obavijena velom tajne.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close