Visoko

Potpisan tehnički aranžman za modernizaciju skladišta OS BiH u Visokom

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić i vojni izaslanik Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte u Sarajevu su potpisali tehnički aranžman donacije sredstava za modernizaciju skladišta Oružanih snaga BiH u Visokom.

Pismo o financijskom transferu sredstava SR Njemačke za ovaj projekt ovom je prigodom potpisao obnašatelj dužnosti rezidentne predstavnice UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) za BiH Sylvain Merlen. Donacija u visini 1,350.000 eura unaprijedit će uvjete čuvanja naoružanja u skladištu OS BiH “Teufik Buza” u Visokom.

Kako je naglasio njemački vojni izaslanik pukovnik Nolte, ova financijska sredstva dio su ukupne njemačke pomoći od oko 6,7 milijuna eura, koje je Vlada SR Njemačke ove godine izdvojila za modernizaciju objekata OS BiH na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine, kao i za prvu seriju novih terenskih odora OS BiH.

„Savezna Republika Njemačka je naš dokazan i pouzdan partner, a što je posebno potvrđeno kroz različite projekte kojima smo ove godine unaprijedili uvjete života i rada naših vojnika. Posebno je to važno kad se odnosi na naša središta za obuku, jer mladi koji stupaju u vojnu službu u tim središtima stječu onaj prvi dojam o Oružanim snagama BiH kojima su se tek pridružili,“ istaknuo je Galić.

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine je zahvalio Vladi SR Njemačke, ali i UNDP-u, koji je podržao ovu inicijativu SR Njemačke i pridružio se projektu. Pukovnik Notle je istaknuo da njemačka strana daje punu potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u euroatlantskim integracijama te podržava OS BiH u njenim aktivnostima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

BHRT

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close