Poslovni susreti BiH – Turska

U periodu 18 – 21. juna 2014. godine Bosnu i Herecegovinu će posjetiti privredna delegacija Republike Turske. Svrha posjete je jačanje postojeće ekonomske saradnje između BiH i Republike Turske. Ovom prilikom Spoljnotrgovinska komora Bosne i Herecegovine, u saradnji sa Ambasadom Republike Turske u Sarajevu, 19 juna 2014. godine organizuje Poslovne susrete privrednika Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Poslovni susreti će se održati u prostorijama Komore (Branislava Đurđeva 10, Sarajevo), sa početkom registracije učesnika u 10:30 sati.

U okviru plenarnog dijela događaja predviđena su obraćanja predstavnika komora i prezentacija o investicionim prilikama u Bosni i Hercegovini. Nakon plenarnog dijela su planirani bilateralni susreti turskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Članovi privredne delegacije Turske su uglavnom iz sljedećih sektora privrede: građevinarstvo, prehrambena industrija, automobilska industrija, osiguranje i dr.

Zainteresovane kompanije mogu prijaviti učešće najkasnije do 16. juna 2014. godine na e-mail: [email protected] ili fax: 051 215 565. Kontakt osoba u Privrednoj komori RS je Gordana Višekruna (tel: 051 222 986).

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close