Poruka vanzemaljaca je ugrađena u naš DNK kod?

Odgovor na pitanje da li smo sami u kosmosu mogao bi da nam se nalazi ispred nosa ili, doslovnije, unutar svake ćelije našeg tijela.

Da li naši geni nose inteligentno dizajnirani „pečat proizvođača” u sebi, ispisan eonima ranije na nekom drugom mjestu naše galaksije? Ta „dizajnerska etiketa” bi mogla da bude neizbrisiv pečat nadmoćne vanzemaljske civilizacije koja je nastala milinoma ili milijardama godina prije nas, prenosi Discovery.com.

Vladimir I. Ščerbak sa Narodnog univerziteta al-Faravi u Kazahstanu i Maksim A. Makukov sa Astrofizičkog instituta Fesenkov, iznijeli su u svom radu hipotezu da je inteligentni signal ugrađen u naš genetski kod i da je riječ o matematičkoj i semantičkoj poruci koja nije uvrštena u Darvinovu teoriju evolucije.

„Kada se jednom ugradi, šifra bi mogla da bude nepromijenjena zauvijek, zapravo to bi mogla da bude najdugotrajnija poznata konstrukcija. Ona predstavlja izvanredno pouzdano skladište za inteligentni potpis. Jednom kada je genom prikadno upisan, potpis će ostati zamrznut u ćeliji i prenosiće se kroz njeno potomstvo i samim tim biti neuništiv u vremenu i prostoru”, pišu naučnici.

Oni zatim pružaju detaljnu analizu kako ljudski genom sadrži temeljnu uređenost u mapiranju između nukleotida DNK i amino kiselina što ih je dovelo do smjelog zaključka: da je genetski kod „izumljen van solarnog sistema prije nekoliko milijardi godina”.

Ova izjava podržava ideju „panspermije”, hipoteze da život postoji širom univerzuma i da može biti prenošen sa jedne na drugu lokaciju tj. da je svuda „posijan”.

Rad Ščerbaka i Makukova objavljen je u stručnom čaospisu Icarus a dijelom ga je finansiralo Ministarstvo obrazovanja i nauke Republike Kazahstan.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close