Poruka kardinala Puljića u povodu aktualnih poplava i klizišta

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je svoju poruku u povodu poplava i klizišta kojima su pogođene tisuće ljudi.

„U ovom mjesecu doživjeli smo iskušenje s poplavama i klizištima. To me posebno ponukalo da izrazim svoju blizinu s ljudima koji proživljavaju posljedice ovih poplava i klizišta.

Morali smo u nekoliko župa odgoditi krizme, jer je važnije sada boriti se za preživljavanje i spašavanje života. Ovom porukom pozivam sve vjernike u Vrhbosanskoj nadbiskupiji da se istinski pomolimo za hrabru vjeru i pouzdanje u Boga dok prolazimo kroz ovo iskušenje. Također pozivam sve ljude dobre volje na solidarnost da ublažimo patnje ljudi koji su ostali bez osnovnih životnih potreba za život.

Posebno potičem da susjedne župe iskažu solidarnost u materijalnoj, moralnoj kao i bratskoj pomoći sa župama pogođenim poplavama i klizištima. Neka se i dobrovoljno angažiraju u raščišćavanju posljedica poplava i klizišta, kako bi se što prije povratio normalan život.

Osobno sam bio na terenu te se uvjerio u teško stanje, ali osjetio sam i svoju nemoć da ljudima pomognem. Zato ću pokrenuti dobrotvornu akciju prikupljanja pomoći, kako bi se život u župama čim prije normalizirao.

Posebno hrabrim svećenike i sve pastoralne djelatnike da hrabre narod i organiziraju pomoć raščišćavanja i onda kada se voda povuče i kada se život počne vraćati u normalu.

Za sve molim i zazivam Božji blagoslov!“, napisao je kardinal Puljić u svojoj Poruci.

(kta)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close