BiHPolitika

Poruka Davora Dragičevića građanima: Idem do kraja s vama ili bez vas, nikada neću odustati

Nakon osam dana prvi put se oglasio Davor Dragičević koji je nestao nakon protesta u Banjoj Luci 30. decembra, kada je MUP RS-a uhapsio veći broj pripadnika grupe Pravda za Davida. U videu na Facebook grupi “Pravda za Davida”, koji je objavila Davorova bivša supruga Suzana Radanović, poručio je da je još pri zdravom razumu i da ga nisu uspjeli likvidirati.”Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje”, kazao je Dragičević.

Poručio je ljudima iz grupe “Pravda za Davida” da nemaju sebi šta zamjeriti te da bi vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici. Kazao je da ga mogu ubiti, a ako mu se nešto desi, krivci za to su Dragan Lukač, Darko Ilić, pripadnici MUP-a RS s press konferencije, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, tužioci i svi oni koji su učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog djeteta. Poručio je kako nikome ko je napustio grupu “Pravda za Davida” ne zamjera i zahvalio se svima što su bili uz njega.

“Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikada neću odustati. Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek’ im dođe mir u kuću. Nek’ budu danas sa svojim porodicama. Meni treba pravda za Davida Dragičevića. Ja vas nisam napustio i neću vas nikada napustiti. Također, vjerujem, ni vi mene. Idem do kraja, hrabro i istrajno”, rekao je. 

Naglasio je kako je ovo sve montirani proces te da je jasno rekao kako nije ovdje da nekoga ruši, ni on, ni grupa “Pravda za Davida”. 

“Unišli su mi najsvetije, 280 dana mirne i dostojanstvene borbe za moje dijete i sve nas. Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu. Mog Davida nema, nikad ga ja više vidjeti neću. Zavjetovao sam se na grobu, ako sad ne istrajemo, pobit će nas sistem. To je sistem od kojeg 10 mjeseci tražim samo da radi svoj posao. Krenuli su u likvidaciju mene, moje porodice i svih vas. Oni na tome neće stati. Moja smrt je mala žrtva za sve. Jednog dana će se riještiti, nema Davida, nema mene. Šta ćete vi?”, kazao je.

Istakao je da se svima sprema isti scenarij i kako želi da žive u zemlji gdje će Ustav, zakon i red biti jednaki za sve. 

“Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti kao Davida. Bez borbe ne ide. Oni više nemaju gdje. Rješenjem ovog slučaja, za koji imamo dokaze, sve se rješava. Oni neće priznati zločin. Moramo ići tražiti istinu na drugom mjestu, kroz institucije mirno i dostojanstveno. Još uvijek sam živ i zdrav, voli vas vaš ćaća, nikad vas iznevjeriti neće. Ko hoće, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu djecu. Ovo se jednom završiti mora”, kazao je Dragičević.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close