Porodica i prijatelji se oprostili od Arsena Dedića u njegovom rodnom Šibeniku

Ispred šibenskog HNK prije komemoracije Arsenu Dediću, koja je počela danas u 11 sati, klapa je zapjevala pjesmu Tina Ujevića ‘Odlazak’ koju je veliki umjetnik uglazbio, piše šibenik.in., prenosi Jurarnji hr.

Željko Bebek, Siniša Bratoš, Massimo i Husein Hasanefendić samo su neki od kolega koji su se po posljednji put danas došli oprostiti od Arsena u njegovom rodnom gradu. Iako se opraštalo od jednog od najvećih umjetnika, na komemoraciji nije svirala glazba.

– Otišao je čovjek na kojeg smo bili, jesmo i bit ćemo ponosni. Otišao je čovjek zbog kojeg smo ponosni što smo Šibenčani, rekao je na početku komemoracije šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Dodao je da je Arsen uvijek bio uistinu svoj, a pripadao je svima nama.

– Tvoja mater i tvoje djetinjstvo obilježili su tvoj opus. ‘Miris vrtla poslije kiše’ kad se tvoja duša zaželi kukumara i boba. To si mogao samo ti: ‘Sve san prova u životu, crnog vina bilog kruva, al’ mi ništa nije slađe nego šta mi mater skuva’. Bio si puno više nego što smo ti uspjeli reći. Bio si svoj, umjetnički i ljudski, jedan i neponovljiv. Svoju si ovozemaljsku priču priveo kraju, ali između Šibenika i tebe sve se nastavlja. Špaker iz tvoje umjetničke kužine koji je još 1938. godine u kužini naložila tvoja mater, više se ne može ugasiti. Tvoje djelo živi s nama i ono što ti nismo dospjeli reći, umjesto never sada je forever. Arsen zauvijek, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak.

Roša se Arsenu zahvalio za veliko stvaralaštvo, za sve što je napravio za Međunarodni dječji festival, kao i za himnu festivala ‘Zdravo maleni’, ali i za pjesme koje je napisao i poklonio šibenskim klapama.

– Hvala ti Arsene što smo se tvojim tekstovima udvarali damama i što smo tvoje pjesme učili napamet. Ti si to dobro znao. Laku noć Arsene jer kako kaže veliki Matoš ‘Miruj, u smrti se sniva’ – riječi su kojima se od šibenskog umjetnika oprostio predsjednik šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije Vojmir Roša.

Legendarni umjetnik umro je prije četiri dana u 78. godini života. Prema vlastitoj želji bit će pokopan u Zagrebu u uskom krugu najbližih.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close