Ponedjeljak 26.maj: Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Zbog dezinfekcije terena od 09 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-462a Bosanski Šamac-Lončari.

Zbog ispumpavanja vode, potpuno je obustavljen saobraćaj, za sva vozila na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Lončari, a vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac Orašje-Donja Mahala-Bok-Obudovac-Lončari.

 

Zbog dezinfekcije terena, potpuno obustavljen saobraćaj, za sva vozila na dionici regionalnog puta R-462 a Šamac-Lončari, a vozila se preusmjeravaju zaobilaznim putem preko Donje i Gornje Slatine.


Zbog poplava,odrona ili klizišta,na većini puteva u sjeveroistočnim krajevima RS saobraćaj se odvija usporeno, jednom kolovoznom trakom,zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na M-14.1 Lončari-Brčko, zbog srušenog mosta saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Zbog odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.Vozila prema Tuzli mogu koristiti zaobilazni pravac preko Priboja.

Na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje mogu saobraćati vozila do 5 tona ( autobusi ne saobraćaju ovom dionicom).

Neprohodni su putni pravci:
Mag.put M-16 dionica Krupa na Vrbasu –Crna Rijeka
Magistralni put M-18 Bijeljina-Rača.
Regionalni put Lopare-Srebrenik. Saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Piperi (Lopare).
Regionalni put Bratunac-Drinjača. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Zelinje (Zvornik).
Regionalni put Bratunac-Skelani. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Žlijebac (Bratunac).
Regionalni put Šekovići-Kaštelj. Saobraćaj obustavljen zbog većeg odrona.
Regionalni put R-404 Budimlić Japra – Podvidača neprohodan zbog više klizišta na putu.

Na mag.putu M-16,1 Klašnice-Prnjavor u Čardačanima,zbog pojave klizišta saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.

Na mag,putu M-20 Bileća-Gacko lokalitet Stepen,zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Na mag.putu M-4 Karakaj-Caparde i reg.put R-454 Bratunac-Sikirić, u toku je sanacija puteva.Vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.Jednom trakom zbog odrona saobraća se i na putnim pravcima:M-19 Šepak-Vlasenica,R-454 Zeleni Jadar granica BH/Srbija,R-454 Konjić Polje-Fakovići i R-455 Tišća-Caparde.

Na svim putnim pravcima u RS vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg je obustavljen saobraćaj. Zbog preopterećenosti obilaznog pravca-regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 4 metra visine na ovoj obilaznici propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, ali se na ovom dijelu puta saobraća sporije, uz povremene zastoje.

Saobraćaj je obustavljen na reg.putu R-467 Olovo-Ribnica

Zbog klizišta na magistralnom putu M-18 Bijeljina-Tuzla saobraća se otežano.

Na dionici M-14.1 Odžak-Bosanski Brod saobraćaju samo putnička vozila.

Na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putevima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica danas i naredna dva dana tunel “Crnaja” će biti bez električne energije od 10 do 15 sati.

GRANIČNI PRELAZI


Granični prelazi Šamac, Brčko i Rača zatvoreni su za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

ZABRANE:


M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

AMS RS i BIHAMK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close