Politički analitičar Geri Kolman: Terorističke grupe se koriste kao sredstvo u borbi protiv država koje se opiru volji SAD

Prethodne dane je obeležio tragični događaj u Parizu, kada je u jednom danu u terorističkom napadu stradalo više od 120 ljudi.

O ovom nemilom događaju je govorio i nezavisni politički analitičar Geri Kolman. Kolman je irskog porekla, sa prebivalištem u Parizu.

U svom desetominutnom intervjuu za Russia Today, on otkriva istinu o ISIS-u i napadima u Parizu.

On podseća da se slična vanredna situacija dogodila u januaru i ističe kako će sada, nakon drugog terorističkog napada, uslediti propagandna kampanja čiji je cilj da narod počne da se plaši muslimana.

Koman naglašava da, kao što je napad na Pariz organizovan van granica Francuske, tako je i stradanje u Siriji organizovano van Sirije.

Kolman kaže: “Narod u Evropi mora da shvati da je u toku rat koji postaje globalan i taj rat je usmeren protiv civila. To je oblik novog imperijalizma i kolonijalizma čiji je cilj da potčini narode sveta globalnom poretku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Globalni poredak ne služi narodu, već štiti interese manjine, tj. elite.

Terorističke grupe se koriste kao sredstvo u borbi protiv država koje se opiru volji SAD. Takođe, ove grupe se koriste kao sredstvo za disciplinovanje masa… ISIS ne postoji, ISIS je kreacija SAD i to znamo iz pouzdanih američkih vojnih izvora.

Francuska vlada sada pokušava da, koristeći nedavne napade u Parizu, pridobije više podrške za vojnu intervenciju u Siriji. Oni žele da se uključe u igru koja je skoro izgubljena zbog ruske intervencije u Siriji.

Oni žele da podrže umerene pobunjenike u Siriji, samo što umereni pobunjenici ne postoje. U Siriji postoji samo Al Kaida i postoji ISIS, a to su grupe terorista koje su odgovorne za nezamislivi haos i genocide u regionu.

Ne može se sa sigurnošću reći ko je napade u Parizu sproveo u delo, ali odgovornost za napade ima francuska vlada koja je saučesnik u terorizmu na Bliskom istoku i širom Afrike.”

Webtribune.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close