Napad na nenaoružane pripadnike Oružanih snaga, napad na OSBiH i BiH

Saopštenje Ministarstva obrane BiH

U neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu u 19.35 sati mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27.12.1981. godine iz Nevesinja nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog djeteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08.08.1989. godine iz Viteza, a lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućnu skrb, saopšteno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ministarstvo obrane i Oružane snage  BiH spremni su pružiti potrebnu pomoć obiteljima pripadnika OSBiH te s velikom žalošću suosjećaju s njima.

– Napad na nenaoružane pripadnike OSBiH koji su tokom cijele svoje vojne službe služili za primjer i uvijek su bili spremni da sudjeluju u bilo kojoj operaciji pomoći civilnom stanovništvu Bosne i Hercegovine,  na bilo kom pedlju njene zemlje, je napad na cijele Oružane snage i napad na Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj gnusni čin neće zaustaviti Oružane snage da budu još odlučnije i spremnije da odgovore na sve zakonske zadaće u službi i interesu svih građana Bosne i Hercegovine – ističe se u saopštenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

 

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close