Političari čestitaju rukometašima i fudbalerima BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija uputio je danas čestitku Rukometnom savezu BiH povodom plasmana naše rukometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će 2015. godine biti održano u Kataru.

-Primite najiskrenije čestitke povodom vašeg velikog, historijskog uspjeha. Vaši sjajni rezultati i odlične igre tokom kvalifikacija, a naročito u baražu protiv favoriziranog Islanda podarili su nezaboravne trenutke radosti i ponosa koje ste darovali svim građanima Bosne i Hercegovine, na čemu vam zahvaljujem. Vaš talenat, uporan i predan timski rad, zajedništvo i upornost da ostvarite zacrtani cilj svima nama mogu poslužiti za primjer na koji se trebamo i moramo ugledati – navodi se u čestitki.

Lagumdžija poručuje bh. rukometašima da su se sinoć na Islandu i u svim prethodnim utakmicama reprezentacije, predstavili i predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu, zbog čega im je još jednom zahvalio u svoje, i u ime građana BiH.

-Pokazali ste nama i generacijama koje dolaze da je mjesto Bosne i Hercegovine sada i u budućnosti, uvijek i samo među najboljima – poručuje Lagumdžija u čestitki.

Kebo: Podigli ste rejting našoj zemlji

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je čestitku rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine za plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru.

– Uspjeli ste dići rejting našoj zemlji i pokazati je u najboljem svjetlu i čestitam vam na tome – kazao je potpredsjednik FBiH.

Kebo je jučer u Ambasadi BiH u Washingtonu bio počasni gost i s osobljem Ambasade i predstavnicima dijaspore gledao utakmicu Bosna i Hercegovina – Argentina, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

– S ponosom sam gledao našu reprezentaciju koja je imala jakog protivnika i odgovorila mu. Zmajevi su za mene pobjednici i teško je naći riječi kojima opisati ono što smo vidjeli na terenu. Naša nogometna i rukometna reprezentacija ponos su Bosne i Hercegovine i primjer nama kako ovu zemlju voljeti i predstaviti je dostojanstveno. Naši sportisti pokazali su da predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu i izdigli se iznad svega što našoj zemlji priječi put ka napretku. Pobijedili su sve prepreke i čestitam im – kazao je potpredsjednik FBiH.

Izetbegović: Najsrdačnije čestitke

Povodom izvanrednog uspjeha rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i plasmana na svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku selektoru Draganu Markoviću, igračima i rukovodstvu reprezentacije.

– Poštovani selektore Markoviću, kapitenu Toromanoviću, dragi igrači i rukovodstvo reprezentacije. Povodom vašeg izvanrednog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru, upućujem vam najsrdačnije čestitke. Svojim sjajnim igrama, slogom i borbenošću, pokazali ste kako se voli svoja zemlja i dokazali da pripadate samom vrhu svjetskog rukometa. Svi smo sretni i ponosni na vas. Ovo su historijski dani za bh. sport. Vjerujem da ćete u Kataru nastaviti s nizom briljantnih pobjeda. Želim vam puno zdravlja, lične sreće i uspjeha u budućnosti – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Izetbegovića.

Nikšić: Fantastičan uspjeh

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku selektoru, stručnom štabu, rukometašima i rukovodstvu Rukometnog saveza BiH, povodom velikog uspjeha rukometne reprezentacije BiH i plasmana na svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.

– Nizu uspjeha bosanskohercegovačkog sporta i vi ste dali ogroman doprinos uvrstivši se među najbolje rukometne nacije svijeta. Tim podvigom ste ušli u historiju i uvećali ionako veliku radost i ponos koji su nam priredili naši nogometaši plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Vaš rezultat tim je veći jer ste ga ostvarili protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta u dramatičnoj završnici u kojoj ste pokazali kako se treba zalagati za svoju domovinu.

Prepoznavajući vaš svjetski potencijal, Vlada FBiH je, u okviru svojih mogućnosti, pružila materijalnu podršku Rukometnom savezu BiH i time, nadam se, doprinijela da ostvarite ono što generacijama prije vas nije pošlo za rukom. Također, želim zahvaliti i javnim preduzećima, te privatnim firmama koje su, isto tako, dale značajnu finansijsku podršku Rukometnom savezu.

Uvjeren da ćete ovaj niz uspjeha nastaviti i u Kataru, još jednom vam, u ime Vlade FBiH i u svoje lično, čestitam na ovom fantastičnom uspjehu – kaže se u čestitki premijera Nikšića Rukometnom savezu BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close