Policijski komesar Bečirović posjetio Jedinicu policije za podršku MUP-a ZDK

Jučer, 14.03.2014. godine, je policijski komesar Fahrudin Bečirović posjetio Jedinicu policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je sa svojim saradnicima, nakon smotre pripadnika Jedinice policije za podršku, izvršio obilazak prostorija u kojim je ista smještena.

Ova posjeta je bila svojevrsna prilika za detaljniju analizu svih aktivnosti poduzimanih od strane pripadnika ove Jedinice tokom minulih protesta, kao i drugih vidova angažovanja njenih timova na stabilizaciji i poboljašanju stanja sigurnosti na području našeg Kantona, te sprječavanju izgreda i incidentnih situacija, kao i drugih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a sve sa ciljem obezbjeđenja normalnog funkcionisanja svih institucija, subjekata i komunikacija u Zeničko -dobojskom kantonu.

Policijski komesar Bečirović je tom prilikom ukazao na veliki značaj Jedinice policije za podršku u slučajevima masovnog narušavanja javnog reda i mira, kao što se to i pokazalo u proteklim protestima, tokom kojih je od strane izgredničkih grupa iskazan visok stepen huliganstva, kao i nasilničkog i rušilačkog ponašanja, što je zahtjevalo jednu odlučnu i koordiniranu policijsku akciju svih jedinica i timova, pa tako i Jedinice policije za podršku, čiji su se pripadnici nesebično stavili u funkciju zaštite života i imovine svih građana, te zaštite ustavnog poretka i vladavine prava.

Komandir Jedinice policije za podršku je tom prilikom informisao komesara Bečirovića o svim detaljima vezano za angažovanje pripadnika Jedinice tokom protesta, stanju opreme i vozila, te je ukazao na visok nivo profesionalizma i odlučnosti, koju su pripadnici iskazali tokom postupanja na uspostavljanju javnog reda i mira, narušenog u većem obimu za vrijeme protesta. Takođe je naglasio da je tokom protesta u Zenici povređeno deset pripadnika Jedinice policije za podršku, od kojih je jedan pripadnik zadobio teže tjelesne povrede.

Posebno je naglašena opredjeljenost i visoka motiviranost svih pripadnika Jedinice na osiguranju i zaštiti lične i imovinske sigurnosti svih građana, sprečavanju nasilja i huliganstva, kao i preveniranju činjenja krivičnih djela i drugih nedozvoljenih radnji od strane grupa i pojedinaca.
www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close